Gündem SSK Prim Borç Sorgulama ile SGK Gün Sayısı ve Hizmet Dökümü Sorgulama İşlemi

SSK Prim Borç Sorgulama ile SGK Gün Sayısı ve Hizmet Dökümü Sorgulama İşlemi

05.05.2015 - 08:13 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü alarak SSK prim gün sayınızı kolayca öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü ile ayrıca SSK borç sorgulama işleminizi de yapabilirsiniz. Bu haberimizde SGK hizmet dökümü alma ve SGK sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını detaylı olarak bulabilirsiniz.

SSK Prim Borç Sorgulama ile SGK Gün Sayısı ve Hizmet Dökümü Sorgulama İşlemi

Son yıllarda büyük bir hız ile gelişmekte olan teknolojinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte artık yaşamın her alanında teknoloji kendisine en etkin şekilde yer buluyor. Teknolojinin sağladığı olanaklardan bir tanesi de SGK sorgulama işlemleridir. SGK sorgulama ve SGK hizmet dökümü ile SSK prim gün sayınızı ve SSK prim borç sorgulama işleminizi kolayca yapabilirsiniz. Özellikle de insanların çok daha pratik ve çok daha kaliteli çözüm standartlarından yararlanabilmesine yardımcı olan yeni nesil teknoloji, yaşamın her alanında kendisini en etkin şekilde gösteriyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüzün modern teknolojisi bireysel alanda kullanımının yaygınlaştığı kadar kurumsal ve kamusal alanda da etkilerini en etkin şekilde gösteriyor. Özellikle de son dönemlerde büyük bir hız ile gelişmekte olan teknolojinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte insanların internete çok daha pratik bir şekilde bulundukları her yerden internete erişim sağlayabiliyor olmaları, kamusal alanda kamu kurumları tarafından yoğun şekilde internetin kullanılmasına yol açıyor. Günümüzde gelişmiş ülkelerdeki kamu kurumları tarafından gelişen internet teknolojisi en aktif ve en yoğun şekilde kullanılmasına yol açıyor. Kamu kurumları tarafından gelişen internet teknolojisinin vatandaşa sunulan kamu hizmetlerinde en aktif şekilde kullanılıyor olması, resmi işlemlerinde vatandaşlara oldukça önemli avantajlar ve kolaylıklar sağlıyor. Bu durum günümüz Türkiye’sinde de en aktif şekilde görülüyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de devlet kurumları tarafından internet teknolojisi son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanarak, vatandaşın modern dünya standartları dahilinde bir resmi hizmet alabilmesine imkan veriyor. Günümüz modern Türkiye’sinde internet teknolojisini en aktif biçimde kullanan devlet kurumları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu öne çıkıyor. 2006 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, Türkiye’deki sigorta hizmetlerinin daha çağdaş ve daha modern standartlara ulaşabilmesi amacı ile kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu, internet teknolojisini en aktif şekilde kullanarak sigorta mükelleflerine daha çağdaş ve daha modern bir sigorta hizmeti sunuyor. Böylelikle sigorta mükellefleri, internete erişim sağlayabildikleri her noktadan son derece pratik bir şekilde SGK hizmet dökümü sorgulamalarını yapabiliyor ve güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabiliyor.

SSK sigortası mükelleflerine yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platformda SGK hizmet dökümü alma hizmeti sunuluyor. Özellikle de son yıllarda gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan devlet kurumlarının başında gelen Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda sunmakta olduğu online hizmetleri ile sigorta mükelleflerine son derece kaliteli ve modern sigorta hizmetleri sunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda yer alan resmi internet sayfası üzerinden erişim sağlayabileceğiniz online hizmetler kategorisi altındaki E-SGM uygulaması üzerinden SGK sorgulama işlemlerinizi pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Sigortanız ile ilgili olarak ayrıntılı ve detaylı bilgilere erişim sağlayabileceğiniz bu SSK sorgulama hizmetini E-SGM uygulaması üzerinden şifresiz olarak gerçekleştirebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasını bakıma alması nedeni ile şimdilik sadece e-Devlet sistemi üzerinden SGK sorgulama işlemleri yapılabiliyor. Sigorta mükellefleri internet üzerinden oldukça pratik bir şekilde güncel sigorta bilgilerinin tüm ayrıntılarını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu neden ile de günümüzde oldukça sık ve yoğun bir şekilde sigorta mükellefleri tarafından sigorta işlemleri, dijital platform üzerinden gerçekleştiriliyor. Böylelikle sigorta mükelleflerinin sigortalarının en güncel bilgilerine kolay bir şekilde erişim sağlayabilmelerine imkan veriliyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemi üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmet bilgisi uygulamalarını kullanarak, güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabilmek isteyen sigorta mükelleflerinin, diğer tüm sigorta işlemlerinde olduğu gibi e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Özellikle de sigorta mükelleflerinin e-Devlet sistemine giriş esnasında kullanabilecekleri 4 farklı giriş yöntemi bulunuyor. Bu kapsamda sigorta mükellefleri ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. Sistem içerisinde sigorta mükellefleri en güncel sigorta bilgilerini ise e-hizmetler kategorisi altında bulunan alfabetik sıralamalı kamu kurumları listesi içerisinden Sosyal Güvenlik Kurumu’nu bulmaları gerekiyor. Burada SGK sorgulama için kurumun 4A, 4B ve 4C olarak ayrılan sigorta kolları içerisinden bağlı bulunulanı seçerek, en güncel sigorta bilgilerine tüm ayrıntıları ile birlikte ulaşabilme imkanına sahip olunabiliyor.