Gündem TC kimlik no ile SSK prim borç sorgulama ve SGK hizmet dökümü alma

TC kimlik no ile SSK prim borç sorgulama ve SGK hizmet dökümü alma

22.08.2016 - 10:06 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi sitesinde yada E-Devlet üzerinden SSK prim borç ve SGK hizmet dökümü sorgulaması yapabilirsiniz. Peki SSK ve SGK sorgulama işlemleri nasıl yapılır? Tc kimlik no ile SSK ve SGK sorgulama işlemleri hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...

TC kimlik no ile SSK prim borç sorgulama ve SGK hizmet dökümü alma

Vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağlamış olduğu bu sigorta kurumlarından en iyi alanlarda hizmet almayı düşünebilirler. Vatandaşlar olarak bizler de gerekli olan bu çalışmalardan yararlanmak için mesleki eğitimimizi yerine getirmemiz gerekir. Öncelikle bu sosyal sağlık sigortamızı sağlayan kurumlara yaptığımız meslek gruplarına göre bağlı oluruz. Her ay düzenli olarak bizler de bu prim ücretlerini ödeyerek kısa bir sürede gerekli olan bu hizmetlerden yararlanabilme şansına sahip oluruz. Çünkü bu sağlık sigortası kurumları bizlere gerekli olan tüm çalışmalar konusunda yararlanabiliriz. Vatandaşların zamanı geldiğinde emekli olabilmeleri için ve de yapılan bu çalışmalardan yararlanabilmek için tüm bu hizmetlerden yararlanmaları gerekir.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşların aktif bir şekilde sağlık, sosyal gibi alanlarda ihtiyaç duyduğu bu kurumların bazı vermiş olduğu sorgulama hizmetleri vardır. Bizler de bu sorgulama işlemlerini yapabilmek için gerekli olan zamanda bu kurumlara ziyaret etmemiz gerekir. Ancak ne yazık ki bizlerin çalışma hayatın yoğunluğundan bu kurumlara zamanında gidemeyebiliriz. Gitsek bile bizler bu sağlık sigortası kurumlarından alınan çeşitli hizmetlerden biri olan SSK ve SGK sorgulama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumları’nda belki de saatlerce beklememiz gerekir. Bu şekilde boşuna vakit kaybetmek yerine de bizler artık internet sistemini kullanmak daha cazip gelir. Bizlerin vakit kaybının ortadan kalkmasını sağlayan bu hizmetlerden bizler de ne zaman istersek yararlanabiliriz. Online şekilde kısa bir giriş işlemini yaptıktan hemen sonra bizler de yapılan bu çalışmalardan hemen yararlanabiliriz. Gerekli olan bu SSK ve SGK sorgulama işlemi için artık hemen bu kurumlara müracaat etmemize gerek yoktur. Çünkü artık bu sorgulama işlemini daha kısa bir şekilde bizler internet üzerinden yapabiliriz.

Haberin Devamı

Her vatandaşın sahip olduğu bu işlem kolaylıklarından bizler de dilediğimiz zaman yararlanabiliriz. Sigortamızı sağlayan kurumlarda aylık prim çizelgesini, bağlı olduğu sağlık sigortası kurumları hakkında bir belge saklanılmaktadır. Bu bilgilerin her birine bizler elbette ki erişim sağlayabiliriz. Ülkemizdeki her sağlık sigortası kurumu da bu alandaki kurumları Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında toplanılmıştır. Bu nedenle bizlerin herhangi bir işlemi olunca Sosyal Güvenlik Kurumu’na gitmemiz gerekir. Bu kurumlara giderek SSK ve SGK sorgulama işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. Ancak bu SSK ve SGK sorgulama işlemini daha kısa bir süre içerisinde yapmak isteyebiliriz. Bu nedenle online hizmet veren e-devlet sistemini kullanabiliriz. Bizlere tanınana bazı ayrıcalıklardan yararlanarak bizler bu noktada hizmet alabiliriz. Ancak bu belgeye sahip olabilmek için gidecek olduğumuz bu Sosyal Güvenlik Kurumu binalarında bazı zamanlarda değil çoğu zamanlarda yoğunluk olur. Herkes de artık bu SSK ve SGK sorgulama işlemi için artık bu e-Devlet üzerinden verilen online sistemi tercih eder. Bu şekilde daha hızlı bir şekilde sorgulama işleminden yararlanabilirler. Her zaman kısa bir süre içerisinde SSK ve SGK sorgulama işlemini yapabilirler.