Gündem Son Dakika Haberleri: Şırnak'ta hain saldırı! 1 şehit

Son Dakika Haberleri: Şırnak'ta hain saldırı! 1 şehit

08.02.2016 - 19:05 | Son Güncellenme:

Günün son dakika haberi Şırnak’dan geldi. Şırnak'ta devriye görevi yapan zırhlı polis aracına teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda yaralanan polislerden biri şehit oldu. Olay ile ilgili son gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz...

Son Dakika Haberleri: Şırnakta hain saldırı 1 şehit

Şırnak’ta devriye görevi yapan zırhlı polis aracına teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda yaralanan polislerden biri şehit oldu. Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Meydanı çevresinde devriye görevi yürüten İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ait zırhlı araca PKK’lı teröristlerce roketatarla saldırı düzenlendi. Roketatarın isabet ettiği araçta bulunan 2 polis memuru yaralandı.

Haberin Devamı

Yaralı polislerden biri olay yerine gelen ambulansla Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken yolda şehit oldu. Diğer polisin tedavisinin sürdüğü öğrenilirken, saldırıyı gerçekleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyon sürüyor.

CİZRE'DE HAİN SALDIRI: 2 ŞEHİT!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda bir asker ve bir polis şehit düştü. Cizre ilçesinde terör örgütü mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası amacıyla 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" sürüyor.

1 ASKER VE 1 POLİS ŞEHİT OLDU

Haberin Devamı

Operasyonda teröristlerin saldırısı sonucu bir asker ve bir polis şehit oldu.

Van'a şehit ateşi düştü


Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada şehit olan askerin Van'ın Saray ilçesi nüfusuna kayıtlı Er Vadet Dolançay olduğu belirtildi.

Cizre İlçesi'nde güvenlik güçlerinin hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için sürdürdüğü operasyonlar sırasında Er Vedat Dolançay da şehit oldu. Dolançay'ın şehit olduğu haberi, İran sınırında bulunan Saray İlçesi'nde oturan ailesine bildirildi. İlçeye şehit ateşi düşerken, Er Dolançay için yarın Van'da tören düzenleneceği öğrenildi.

OPERASYONDA SONA DOĞRU...

Cizre'de PKK'lı teröristlere yönelik 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"nda sona yaklaşıldı. İlçede 575 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda çoğu el yapımı patlayıcı tuzaklı 678 barikat kaldırıldı, bölücü örgüt mensuplarının açtığı 242 çukur kapatıldı. Cudi Mahallesi'ndeki Doğuş ve Narin sokaklar arasında, birkaç binanın bulunduğu dar alanda sıkıştırılan teröristlerle güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar dünden bu yana sürüyor.

PKK'NIN Cizre SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

AA'nın bugün geçtiği haberde önceki günlerde etkisiz hale getirilen teröristler arasında PKK'nın dağ kadrosunda yer alan ve terör eylemlerini organize etmek için ilçeye gönderilen örgütün sözde Cizre sorumlusu, "Mamo" kod adlı Mustafa D'nin (43) de bulunduğu iddiası yer aldı.

Haberin Devamı

'HAVİN' VE 'GENERAL'

Teröristlerden temizlenen evde yapılan aramada ölü bulunan ve Mustafa D. olduğu tahmin edilen PKK'lının çatışmada yaralandıktan sonra söz konusu eve taşındığı düşünülüyor. Operasyonda örgütün sözde yönetici kadrosundan "Havin" kod adlı Kania Ö. ile "General" kod adlı teröristin de güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Operasyonlarda örgütün "Agir", "Doktor" ve "Dijvar" kod adlı sözde sorumlularının, Kandil'in telsiz çağrılarına yanıt vermediği için kaçtığı ya da etkisiz hale getirildiği değerlendirilirken, "Sipan" kod adlı terörist de yaralandı.

Terör örgütünün uzantısı YPS'nin (Sivil Savunma Birlikleri) sözde Cizre sorumlusu Rüzgar Y, güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada etkisiz hale getirilmiş, "YPS-Jin"in kuruluş bildirgesini okuyan terörist S.H.K. da kaçmaya çalışırken yakalanmıştı.

Haberin Devamı

SUR'DA ŞOK ÇATIŞMA! 5 ASKER YARALI

8 Şubat 2016 tarihli son dakika haberi: Uzun süredir sokağa çıkma yasağı süren Sur İlçesi’nde dün akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 5 asker yaralandı. Güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrısına uyan 1 PKK'lı ise silahını atıp teslim oldu...

Diyarbakır’ın 6 mahallesinde 2 Aralık’tan bu yana sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi’nde barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor. İlçede hendek ve barikatların büyük bölümü kapatılırken, özel kuvvetler, polis ve jandarma özel harekat timleri bugün tuzaklanan patlayıcıları imha etmeyi sürdürdü.

Patlayıcıların imhası sırasında Savaş ve Fatihpaşa mahallelerindeki Çiftehan, Yenikapı, Muallak, Şeftali, Köprülü ve Göçmen sokak üzerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar çıktı. Çatışmalar sırasında 3 asker yaralandı.
Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan da çatışmaların devam ettiği sırada Sur İlçesi’ne girip, incelemelerde bulundu. İlçede çatışmalar devam ederken, sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu. Bu arada Gazi Caddesi üzerinde bulunan ve otele de güvenlik güçleri tarafından büyük bir Türk bayrağı asıldı.

Haberin Devamı

AKŞAM SAATLERİNDE 2 ASKER DAHA YARALANDI

Bugün akşam saatlerinde çıkan çatışmalar sırasında 2 asker daha yaralanırken, bugün yaralanan askerlerin sayısı 5’e yükseldi. Yaralıların tedavisi Diyarbakır Asker Hastanesi’nde devam ederken, 2’sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Çatışmalar sırasında güvenlik güçlerinin, 'teslim ol’ çağrısına uyan 1 PKK’lı terörist silahını bırakarak teslim oldu. Teslim olan V.Ç., soruşturmasının yürütülmesi için Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, devam eden operasyonlarda Şırnak Cizre’de dün 10 PKK’lı, Diyarbakır Sur’da ise 6 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. TSK'nın açıklamasına göre Cizre ve Sur’da bugüne kadar toplam 749 PKK’lının etkisiz hale getirildi.

Yazarlar