Sürdürülebilir Moda

Tüketim ve alışveriş çılgınlığının en yaygın olduğu sektörlerin arasında moda bulunmakta, bunun yanı sıra sürekli ve hızlı değişimin getirdiği hızlı tüketim ile çevreye en çok zarar veren ve global su kirliliğine sebep olan en büyük sektörlerden de biri. Peki tüm bunların arasında sürdürülebilirliği nasıl gerçekleştirebiliriz?

Sürdürülebilir modayı geri dönüştürebilir ve çevreye zarar vermeyen malzemeler kullanarak, moda akımlarının değişimini (bir diğer adıyla fast fashion) yavaşlatıp hızlı tüketimin de yavaşlamasını sağlayarak gerçekleştirmek mümkün. Bununla birlikte sıra sürdürülebilir modanın amaçladığı bir diğer şey ise en yüksek kalitede, çevre dostu düşük fiyatlı, yeşil malzemelerle ekolojik ve ekonomik zararı azaltmak.

Haberin Devamı

Gelecekte önemli bir yere sahip bu sosyal proje, giy- at akımını bitirmeyi vizyon haline getirmiş durumda. Tüketiciler olarak sürdürebilir modanın benimsediği vizyona ikinci el kıyafetler satın alarak destek olabiliriz.

Tasarımcılarsa organik kumaşlar, geri dönüştürebilir ve organik üretime sahip malzemelerle, atık ürünleri geri dönüştürerek tasarımlarına ekleyerek farkındalık yaratmaya başladılar. Moda dünyasının öncü tasarımcıları şovlarında ve koleksiyonlarında sürdürülebilirliğe parmak basmaya ve tüm dünyaya bu akımı yaygınlaştırmak için çağrı yapmaya başladılar.