Teknoloji 24 Haziran'da nerede oy kullanacağınızı internetten nasıl sorgulayabilirsiniz?

24 Haziran'da nerede oy kullanacağınızı internetten nasıl sorgulayabilirsiniz?

19.06.2018 - 11:32 | Son Güncellenme:

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala vatandaşlar nerede oy kullanacağını merak ediyor. "Nerede oy kullanacağım?" sorusunun cevabını internetten birkaç dakikada öğrenebilirsiniz. Nasıl mı?

24 Haziranda nerede oy kullanacağınızı internetten nasıl sorgulayabilirsiniz

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Türkiye genelinde il, ilçe ve kırsal merkezlerde kurulan sandıklarda oy kullanma işlemi gerçekleştirilecek. Seçmenler, 'Nerede oy kullanacağım?' sorusuna, YSK'nin seçmen sorgulama ekranı ya da E-Devlet üzerinden yanıt bulabilecek. Genellikle vatandaşların ikamet adresine en yakın okul olarak belirlenen seçim noktası, okulun kapasitesine göre farklı bir lokasyon olarak da belirlenebilecek. İşte, YSK seçmen sorgulama ekranı ve nerede oy kullanacağım sorusuna cevap niteliğindeki detaylar

Haberin Devamı

4 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullanılacak sandık bilgileri yayımlandı. Yüksek Seçim Kurulu'nun kendi internet sitesi üzerinden sorgulanabilen seçmen bilgileri, aynı zamanda E-Devlet üzerinden de öğrenilebiliyor.

YSK Seçmen sorgulama ekranı için; Nüfusa kayıtlı olunan il, TC Kimlik Numarası, Nüfus Kayıtlı Olduğu Sıra Numarası (Eski ehliyetlerde sayfa olarak tanımlanıyor) bilgileri yeterli olacak.

E-Devlet sorgulamaları için; Eğer bir E-Devlet şifresine sahipseniz, Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama ekranı ile sandık bilgilerinizi tek tuşla öğrenebilirsiniz.

YSK tarafından yapılacak bilgilendirme mesajlarını almak istiyorsanız yapacağınız sorgulama sonucu ile gelen sayfada "E-Posta Adresi" ve/veya "Cep Telefonu" bilgilerinizi girmeyi unutmayın.

Haberin Devamı

E-Devlet şifresine sahip değilseniz, en yakın PTT şubelerinden temin edebilirsiniz.