Teknoloji Facebook, Apple ile anlaşmazlığına rağmen oyun hizmetini sunuyor

Facebook, Apple ile anlaşmazlığına rağmen oyun hizmetini sunuyor

25.07.2021 - 10:09 | Son Güncellenme:

Facebook bir süredir bulut oyun hizmetini telefonlara getirmek için yoğun çaba sarf ediyor. Apple’ın App Store politikalarına takılan Facebook, her şeye rağmen bulut oyun hizmetini iOS cihazlar için kullanıma açıyor.

Facebook, Apple ile anlaşmazlığına rağmen oyun hizmetini sunuyor

Apple, Apple Arcade dışında bir oyun hizmeti sunmuyor. Apple, Facebook gibi üçüncü taraf yayıncılara sıkı kurallar dayattığından çok eleştiriliyor. Özellikle Facebook konu hakkında şirkete dava bile açma kararı aldı.

Haberin Devamı

Öte yandan Microsoft, web uygulaması aracılığıyla bir Xbox bulut hizmeti sunmaya karar vermişti. Facebook da benzer bir stratejiye sahip olduğu için çalışmalarını sürdürüyorken, yeni bir gelişme yaşandı. Facebook bulut oyun hizmetini web uygulaması aracılığıyla iOS cihazlara getiriyor.

FACEBOOK DEDİĞİNİ YAPTI

Hatırlatmak gerekirse Facebook, söz konusu bulut oyun hizmetini ilk kez geçen yılın ortasında iOS cihazlara getirmişti. Daha sonra Apple ile anlaşmazlıklar yaşamış ve geri çekmek zorunda kalmıştı. Test çalışmaları sürerken, kullanıcılar artık web sitesinde Solitaire ve yarış oyunları gibi temel oyunları oynayabiliyor. Platformun şu anda aylık 150 bin aktif kullanıcısı bulunuyor ve diğer rakiplerine göre oldukça düşük olsa da ilerleyen süreçte bu sayıyı artırmak için ‘yayıncılara’ odaklanacağı söyleniyor.