Teknoloji Facebook en özel iletilerinizi herkese açık hale getirmiş olabilir

Facebook en özel iletilerinizi herkese açık hale getirmiş olabilir

08.06.2018 - 10:42 | Son Güncellenme:

Facebook, kullanıcıların özel mesajlarını yeni bir hata nedeniyle herkese açık şekilde yayınlamış olabileceğini kabul etti. Facebook, 18 Mayıs ile 27 Mayıs arasında sistemde etkin olan bir hata nedeniyle, yaklaşık 14 milyon kişinin paylaşımlarının otomatik olarak herkese açık olacak şekilde değiştiğini açıkladı.

Facebook en özel iletilerinizi herkese açık hale getirmiş olabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Facebook, yeni bir hatanın, özel mesajları herkese açık hale getirdiğini kabul etti. Geçen ay tespit edilen sorun, bazı iletilerin otomatik olarak yayınlanmaya ayarlandığı anlamına geliyor. Facebook'un ayarları genellikle sıkı bir örüntü içeriyor, yani kullanıcılar içerikleri her zaman özel olarak yayınlarsa, yeni gönderi de varsayılanı bu protokolü izliyor.

Bununla birlikte, kullanıcı daha önceki yayınlarda kendi mesajlarını gizli tutmayı seçmiş olsa bile, hata her gönderiyi kamuya açık hale getirdi.

Facebook, bu olayın 18-22 Mayıs 2018 arasında yaşandığını söyledi. Facebook, hata nedeniyle, yaklaşık 14 milyon kişinin paylaşımlarının otomatik olarak “herkese açık” olacak şekilde değiştiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Facebook’un Gizlilik Yöneticisi Erin Egan, "Yakın zamanda, bazı insanlar Facebook yayınlarını oluştururken otomatik olarak yayınlamayı öneren bir hata bulduk. Bu sorunu düzelttik ve kullanıcılardan bu süre boyunca yayınladıkları tüm yayınları incelemelerini istedik. Açık olmak gerekirse, insanların hatadan önce yayınladığı hiçbir şey bundan etkilenmedi. Her zaman olduğu gibi izleyicilerini seçebiliyorlardı. Bu hatadan dolayı özür dilemek isteriz." dedi.