Sosyalmedya Facebook'tan kan bağışçılarını bir araya getirecek yeni sistem!

Facebook'tan kan bağışçılarını bir araya getirecek yeni sistem!

28.09.2017 - 15:04 | Son Güncellenme:

Facebook, kan bağışı kampanyalarına destek olmak için yeni özelliğini duyurdu. Bu özelliği ilk olarak Hindistan'da kullanıma sunacak Facebook, bu özellikle afet dönemlerinde hayat kurtarabilir.

Facebooktan kan bağışçılarını bir araya getirecek yeni sistem

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Facebook sadece Haber Kaynağı'nda kan ihtiyacı olanların değil daha çok kişinin bu konuda yardımlaşmasını istiyor. Facebook, kan bağışı kampanyalarına destek olmak için yeni özelliğini duyurdu. Facebook, 1 Ekim tarihinde Hindistan'da düzenlenecek olan Ulusal Kan Bağışı Günü'nde yeni özelliğini deneyeceğini açıkladı.

Birçok kişi kan vermeye istekli ve ilgili olsa da nasıl kayıt olabileceğini, nereye gideceğini bilmiyor olabilir. Bu bilgiyi Facebook'a koymak çok dikkat çekici bir hatırlatma yaratabilir. Aynı zamanda insanların profillerinde bulunan kan bağışçısı etiketinin kendilerinde olması konusunda ikna edici olabilir.

Facebooktan kan bağışçılarını bir araya getirecek yeni sistem

1 Ekimde Hindistan'daki Facebook kullanıcıları, haber kaynaklarında Facebook üzerinden bağışçı olmalarını talep eden bir mesaj göremeye başlayacak. Takip eden haftalarda Facebook, bir sonraki aşamayı Hindistan'da yapacak ve insanlara bağışta bulunan kişilere kan bankası veya hastane gibi belirli bir kişi veya kuruluş için kan vermesi için istekte bulunacak. İnsanlar, ihtiyaç duyulan kan türünü, bağışlamaları gereken yerleri, iletişim bilgilerini ve ihtiyaç duyan kişi veya grup hakkında bir hikaye ekleme seçeneğine de sahip olacak.

Haberin Devamı

Ardından, kan vermeye istekli olduklarını belirten yakınlardaki insanlar, Facebook aracılığıyla adım atmalarını istemek için bir bildirim alacak. Talebi inceleyebilir ve telefon görüşmesi, WhatsApp veya Messenger üzerinden iletişime geçebilirler. u arada özellik, Facebook'un mobil uygulaması ve mobil web sitesi için kullanılabilir olacak.

Facebook, program süreci iyi giderse takip eden süreçte Hindistan’dan sonra uygulamayı dünyanın farklı bölgelerine de yayacak. Bu sayede kan bağışı için Facebook kullanılmaya başlanacak.