Teknoloji Hindistan'da WhatsApp dedikoduları yüzünden 25 kişi öldürüldü

Hindistan'da WhatsApp dedikoduları yüzünden 25 kişi öldürüldü

17.07.2018 - 14:59 | Son Güncellenme:

Mayıs ayından bu yana en az 25 kişi, WhatsApp'da dolaşan söylentilerin tetiklediği mafya şiddet olaylarında öldürüldü. Yetkililer, aldatmaca mesajlarının arkasında kim olduğunu bilmiyorlar. Sahte sosyal medya mesajlarının tetiklediği en son olayda, 32 yaşındaki bir mühendis ölümüne dövüldü.

Hindistanda WhatsApp dedikoduları yüzünden 25 kişi öldürüldü

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Yerel basında çıkan haberlere göre, bunlardan birinin okul çocuklarına ithal çikolata ikram ettiği bildirildi. Saldırganlar, grubun çocukları kaçırmaya çalıştığını varsayıyordu. Saldırı, son haftalarda bir dizi mafya olayıyla korkunç benzerlik taşıyordu.

Mayıs ayından bu yana en az 25 kişi, Facebook'un sahip olduğu mesajlaşma platformu WhatsApp'da dolanan dedikodular yüzünden öldürüldü.

Çoğu durumda failler köylüler. Birçoğu akıllı telefon üzerinden gönderilen gerçek ve sahte videolar arasındaki ayrımı bilmiyor.

Akıllı telefon kullanımındaki patlama, sorunun ana nedeni olarak kabul ediliyor.

Üç Hintlinin biri bir akıllı telefona sahip. Geçen yıl, Çin'den sonra dünyanın ikinci en büyük pazarı olan Hindistan'da 134 milyon akıllı telefon satıldı. Akıllı telefon devrimi, insanların bilgilere erişme şeklini değiştirdi.

Haberin Devamı

Bu haftanın başlarında, 200 milyondan fazla kullanıcısıyla Hindistan'ı en büyük pazarı olarak gören WhatsApp, önde gelen gazetelerde kullanıcılara yanlış bilgileri nasıl belirleyebilecekleri hakkında ipuçları veren tam sayfa reklamlar yayınladı.

WhatsApp sözcüsü ""Hindistan'da sahte haber ve söylentilerin nasıl tespit edileceği konusunda eğitim kampanyası başlatıyoruz. İlk adımımız İngilizce ve Hintçe gibi birçok dilde gazete reklamları yayınlamak." dedi.

Yazarlar