Eğitim Teşvik desteği tercih sonuçları 11 Eylül'de açıklanacak

Teşvik desteği tercih sonuçları 11 Eylül'de açıklanacak

10.09.2015 - 10:23 | Son Güncellenme:

Özel okullarda teşvik desteğinden faydalanacak öğrenciler 11 Eylül'de açıklanacak. Sonuçların açıklanmasının ardından öğrencilerin 14-21 Eylül tarihleri arasında nakil ve kayıt işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Ayrıntılar haberimizde...

Teşvik desteği tercih sonuçları 11 Eylülde açıklanacak

Özel okullardan teşvik almak için tercih hakkı kazanan öğrenciler 4 Eylül'de açıklandı. Okullarda teşvik hakkı kazanan öğrenciler ise 11 Eylül'de duyurulacak. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, eğitim öğretim desteği için 661 bin 233 öğrenci ve 6 bin 778 özel okul başvuru yaptı. Bu kapsamda 230 bin öğrenci destek alacak. Geçen yılki öğrencilerle birlikte teşvik alan öğrenci sayısının bu yıl 350 bine ulaşacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ UYARI

Özel okul tercih etme hakkı kazanan öğrencilerin 14-21 Eylül tarihleri arasında nakil ve kayıt işlemlerini tamamlaması gerektiğini dile getiren Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Kurucu Müdürü Pakize İşçi, öğrencilerin bu tarihler arasında kesin kayıt yaptırması gerektiğini söyledi. İşçi, ayrıca öğrencinin eylül ayında kaydını başka bir okula aldırması durumunda teşvik hakkının elinden alınacağına dikkat çekti.

Özel okullar için yapılan teşvik başvuruları 2 Eylül'de sona erdi. Müracaat edip devletin belirlediği şartları taşıyan lise öğrencileri 3 bin 750 TL devlet desteği alacak. Bu yıl teşvikten hem yeni başvuran öğrenciler hem de mevcut öğrenciler yararlanabilecek.