The Others Kısa kısa

Kısa kısa

08.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kısa kısa

Kısa kısa


"Ananızı el oğluna muhtaç etemyin"

DYP lideri Tansu Çiller, barajı aşmayacak partilere oy verilmemesini isterken "Ananızı bir daha el uğruna muhtaç etmeyin" dedi. Çiller, seçim otobüsü "Demirkırat"la kent merkezinde tur atıp halkı selamladıktan sonra beş bin kişiye seslendi. Yıllardır, aylardır Türkiye'yi dolaştığını ve milletin derdini dinlediği bildiren Çiller, çarenin, "ikinci demokrasi hareketi" olduğunu da öne sürdü.

Baykal: Millet enayi değil

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Kastamonu'daki konuşmasında, 1995 seçimlerinden bu yana dört kez hükümet olanların ülkeyi yolsuzluk batağına batırdığını belirterek, "Bu kadar yolsuzluğu yapanlar, bu milletten hala oy bekliyorlar. Bu milletin alnında enayi mi yazıyor" dedi.

YSK gözetiminde çekim

Siyasi partilerin 11 Nisan Pazar günü başlayacak propaganda konuşmalarının kayıtları, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) gözetiminde yapılacak.
Partiler propaganda konuşmalarını yapacak parti temsilcilerini YSK'ya bildirmeye başladı. YSK yetkilileri, partilerin temsilci olarak genel başkanları seçtiğini, şimdiye kadar BBP, ANAP ve CHP'nin bildirimde bulunduğunu bildirdi. İlk kayıt dün BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'yla yapıldı.

Bahçeli: Siyaset kapkara oldu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'de siyasetin kan davasına dönüştüğünü belirterek "Siyaset kapkara oldu" dedi. Erzurum'da dört bin kişiye seslenen Bahçeli, "18 Nisan, TBMM'nin çözümsüz kaldığı ve siyasi istikrarsızlığın rejim krizine döndüğü bir zamanda yapılması ve 21. yüzyılın eşiğinde olması nedeniyle Türk milletinin hayatında dönüm noktasıdır" dedi.

Ekinözü Belediye Başkanı tutuklandı

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesi Belediye Başkanı Osman Özen, evrakta sahtekarlıktan tutuklandı. Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, 16 Temmuz 1998 tarihinde 2 yıl 6 ay ağır hapis cezasına çarptırılan ve 24 Kasım'da açığa alınan Osman Özen, Afşin Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, cezasını Afşin Kapalı Cezaevi'nde çekmek istediğini belirtti. Talebi kabul edilen Özen, Afşin Kapalı Cezaevi'ne konuldu.