The Others Saray'da 'kumpas' izahatı!

Saray'da 'kumpas' izahatı!

13.05.2016 - 10:32 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Denktaş, Cumhurbaşkanı Akıncı'yı "kumpas kurmakla" ima etti, Saray izahat istedi. Denktaş, "Amacının Akıncı değil CTP olduğunu" belirtti ve "yanlış anlaşıldım" dedi

Sarayda kumpas izahatı

Sarayda kumpas izahatı

MİLLİYET LEFKOŞA
Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Meclis'te yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın atama kararnamelerini beklettiğini" savundu ve “Ümit ederim ki Cumhurbaşkanı bu kumpasın içinde yer almamıştır” dedi. Bu sözler tartışmaya yarattı. Denktaş’ın ardından CTP milletvekili Ferdi Sabit Soyer söz alarak, “Denktaş’ın fiili Başbakan olduğunu ve komplo teorileri ürettiğini” iddia etti. TDP milletvekili Zeki Çeler de, Cumhurbaşkanına kumpas içinde yer aldığı suçlaması yapılmasını kabul edemeyeceklerini söyledi. Amacın müşavir yaratmaya devam etmek olduğunu savunan Çeler, hükümete suçlamada bulundu. Başbakan Hüseyin Özgürgün de, Cumhurbaşkanının önünde bekleyen üçlü kararnameler bulunduğunu dile getirdi. Özgürgün, bunların hızlanması için Cumhurbaşkanı ile konuşacaklarını belirtti. Özgürgün, Cumhurbaşkanlığı’nda bekleyen atamaların ciddi olarak geciktiğini ve dairelerde bazı sorunlara yol açtığını ifade etti. Meclis oturumunun ardından Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile haftalık olağan görüşmesine gitti.

Haberin Devamı

Akıncı izahat istedi

Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan görüşmede, Başbakan Özgürgün'un gündeme getirdiği "kararnameler bekletiliyor" eleştirisi ve Serdar Denktaş'ın gündeme getirdiği 'kumpas' sözleri görüşmeye damga vurdu. Milliyet'in UBP ve DP kaynaklarından ettiği bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Denktaş'a, 'kumpas konusunda' izahat istedi. Denktaş da, "Konuşmasında yanlış anlaşıldığını, kendisinin CTP'nin tavrını gündeme getirmeye çalıştığını" anlattı. CTP'lilerin, atamaları Cumhurbaşkanı'nın engellediği bir hava verdiğini ifade eden Denktaş'ın, üzüntülerini belirttiği kaydedildi.


Bekleyen dosya yok

Akıncı, hükümetin öne sürdüğü 'kararnameler bekletiliyor' eleştirisini de rakamlarla ortaya koyduğu ve "geciken bir atamanın da olmadığı" belirlendi. Bekletilen süreçlerin sadece hukuki süreçler olduğu bildirildi. Başbakan Özgürgün ve Başbakan Yardımcısı Denktaş'ın Saray'dan ayrılırken, Akıncı'ya hak verdiği öğrenildi. Akıncı ile ilgili görüşme Bakanlar Kurulu'nda da ele alındı.