Gündem Vergi Borcu Sorgulama Ve Vergi Borcu Ödeme İşlemleri

Vergi Borcu Sorgulama Ve Vergi Borcu Ödeme İşlemleri

28.05.2015 - 11:55 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemlerinizi online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri hakkında detaylı bilgiyi ve vergi borcu sorgulama işleminin nasıl yapıldığını sizler için hazırladığımız haberimizden öğrenebilirsiniz.

Vergi Borcu Sorgulama Ve Vergi Borcu Ödeme İşlemleri

Tercihinize göre, "Vergi borcu sorgulama"işlemlerinizi iki farklı yöntemi kullanarak yapabilirsiniz. Vergi borcu sorgulama işlemlerinin yapılması için tasarlanmış olunan bu iki yöntemi aşağıda olduğu gibi sıralayabiliriz;Vergi borcu sorgulama işlemlerinizi, "Vergi Dairesi"merkezlerine giderek yapabileceğiniz gibi, diğer bir şekilde,Anlaşmalı bazı bankalara başvurarak ya da, online olarak, vergi borcu sorgulama işlemlerinizi yapabilmeniz imkan dahilindedir.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu şekilde belirtmiş olduğumuz yöntemler arasından, en pratik şekilde işlem yapabileceğiniz, vergi borcu sorgulaması işlemi, internet üzerinden yapılan vergi borcu sorgulama işlemleri olduğu için, biz de haberimizde detaylı şekilde bu yöntemi ele aldık. Bu doğrultuda, online olarak, vergi borcu sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilmeniz mümkündür;

Başlangıç olarak, Gelir İdaresi Başkanlığının resmi web sayfası olan, http://www.gib.gov.tr adresine giriş yapınız.

Birsonraki aşamada, girmiş olduğunuz bu Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sayfasının, sağ kısmında yer alan ve "İnternet Vergi Dairesi"şeklinde hazır bulunan bölüme geliniz.

Hemen sonrasında, açılan bu yeni sayfanın alt kısmında bulunan bölümler içinden, "Borç Sorgulama"yazan bölümü işaretleyiniz ve hemen ardından, "Borç Bilgilendirme Servisi"adı ile hazır bulunan bir tabloya geleceksiniz.

Haberin Devamı

Devamındaki aşamada, bu açılan tabloda yer alan ve "T.C. Kimlik Bilgileri İle Giriş"yazan bölümde bulunan şu alanları göreceksiniz;

"T.C. kimlik numarası"

" nüfus cüzdanı seri numarası bilgileri"

" annenizin, babanızın, eşinizin, çocuğunuzun T.C. kimlik numarası" ya da

" annenizin kızlık soyadının ilk ve ikinci harfi".

Son olarak bu alanları doldurunuz ve ardından, yine bu sayfada yer alan güvenlik kodunu ilgili alana yazınız ve burada bulunan " tamam" seçeneğine tıklayınız.

Online olarak, vergi borcu sorgulama işlemlerinizi bu şekilde yapabilirsiniz. Fakat online olarak, vergi borcu sorgulama işlemlerinizi farklı bir şekilde de yapabilirsiniz. Online olarak yapılan ve bu bahsi geçen vergi borcu sorgulama işlemleri, e-devlet kapısı sistemi üzerinden yapılabilmektedir. Bu durumda bu şekilde vergi borcu sorgulama işlemlerinizi yapabilmeniz için, ilk olarak, bir e-devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Ama eğer bir e-devlet şifreniz yok ise, PTT şubeleri aracılığı ile bir e-devlet şifresi alabilirsiniz. e-devlet şifrenizi almanızın ardından artık e-devlet kapısı sistemine giriş yaparak, vergi borcu sorgulama işlemlerinizi yapabilmeniz mümkündür.

Haberin Devamı

E-devlet kapısı üzerinden, e-devlet şifresi ile yapılan vergi borcu sorgulama işlemleri sırası ile şu aşamalar uygulanarak yapılabilmektedir;

Başlangıç olarak ilk aşamada, https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Bir sonraki aşamada, burada yer alan ve "E-Hizmetler" adı ile hazır bulunan bölüme geliniz ve ardından, geldiğiniz bu bölüm üzerinden de "Gelir İdaresi Başkanlığı" yazan bölüme ulaşınız.

En son aşama olarak ise, gelmiş olduğunuz Gelir İdaresi Başkanlığı bölümünün alt başlıkları arasından, " Vergi Borcu Sorgulama"yazanalanı seçiniz.

Hemen yukarıda anlatmış olduğumuz bu şekli ile yani, e-devlet kapısı sistemi aracılığı ile ve burada e-devlet şifrenizi kullanmak suretiyle, vergi borcunuzun bilgisini edinmiş olursunuz.