Gündem Vergi borcumu internetten nasıl öğrenirim?

Vergi borcumu internetten nasıl öğrenirim?

19.05.2016 - 10:03 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama işlemleri kapsamında devlete olan borcumuzu internet üzerinden öğrenebiliyoruz. Araç vergi borcu sorgulama işlemini internetten yaptığımız zaman aynı alandan ödeme de yapabiliyoruz. Vergi borcu sorgulama işlemi hakkında daha fazla bilgi yazımızda yer almaktadır.

Vergi borcumu internetten nasıl öğrenirim

Teknolojik alanda geliştirilen çalışmalar ve ilerlemeler hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştırmıştır ve de daha da çok pratikleştirilmiştir. Gerçekleştirilen bu online işlemler hayatımızın her türlü alanında bizlere hizmet vermektedir. Ülkemizde yapılan bu çalışmalar sonucunda bizler her türlü alanda ki işlemlerimizi daha az bir zaman dilimi içerisinde yapmamızı sağlamıştır. Yaşamımız boyunca yapmamız gereken işlemlerimizi internet sistemi ile daha kolay bir biçimde yapabilme imkânına sahip oluruz. Ülkemizde yaşayan ve herhangi bir geliri olan her vatandaşın ödemesi gereken vergi miktarları bulunmaktadır. Vatandaşların ödemesi gereken vergi miktarları gelirine göre belli olur. Askeri ücret ile çalışan vatandaşlardan çok yüksek geliri olan vatandaşlara kadar herkes vergi vermesi gereklidir. Ödemeniz gereken vergi miktarları gelir düzeyinize göre hesaplanmaktadır. Ödediğiniz bu vergiler sayesinde devlet size daha güzel bir hayat sunmaktadır. Devletin sağlamış olduğu hizmetler ödediğiniz bu vergiler sayesinde yapılmaktadır. Ödemeniz gereken vergi miktarını ise yaşadığınız şehirde bulunan vergi dairelerine giderek öğrenebilirsiniz.

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet teknolojisinin gelişmesinden sonra internet üzerinden bir çok işleminizi gerçekleştirebilir duruma geldik. Sorgulama ve ödeme işlemlerini de internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden vergi borcu sorgulama işlemi için ana sayfada yer alan internet vergi dairesi bölümüne girmeniz gereklidir. Bu sayfada yer alan sorgulama seçeneklerinden borç bilgilendirme servisine girmeniz gereklidir. Vergi dairesine gitmeden vadesi gelmiş ve gelmemiş borçlarınızı bu sayfadan sorgulayabilirsiniz. Bu sayfaya girdikten sonra uyarıları dikkatlice okumanız gereklidir. Daha sonra T.C. kimlik bilgileri ile giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdan seri ve numarasını girdikten sonra annenizin, babanızın, eşinizin veya çocuğunuzun T.C. kimlik numarasını girmeniz gereklidir. Daha sonra annenizin kızlık soyadının ilk ve ikinci harfini girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinden şifresiz olarak vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Şifresiz olarak vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebildiğiniz gibi E-Devlet şifreniz ile E-Devlet sisteminden vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamanız gereklidir. Açılan giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğinizde giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer üzerinde T.C. kimlik numaranız bulunan nüfus cüzdanınız ile PTT kurumlarından 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümüne giriş yapmanız gereklidir. E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra Gelir İdaresi Başkanlığını bulmanız gereklidir. Gelir İdaresi Başkanlığının alt hizmetlerinden vergi borcu sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.