Ayşe Tatari

Ayşe Tatari

aysetatari@gmail.com

Tüm Yazıları

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından düzenlenen Uluslararası İzmir Festivali, 25 Mayıs-1Temmuz 2019 tarihleri arasında kentin kültür ve sanat hayatında iz bırakmayı sürdürecek.

Festivalin açılışı, ‘En İyi Chopin Yorumcusu’ madalyasının sahibi, piyanist Gülsin Onay’ın 25 Mayıs 2019 Cumartesi gecesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AAASM) vereceği resitalle yapılacak... Onay, Chopin’le ilgili duygularını şöyle ifade ediyor: “Chopin... O doğuştan ruh ikizim. Ben elimi sürmeden piyanoyu kucaklayan kalbime ses veren besteci. Issız adaya götüreceğim eserlerin yaratıcısı... En kötü piyanoda bile parmaklarıma şarkı söyletebilecek güce sahip.” Polonya devlet nişanına sahip olan Onay, ‘Bir Chopin Akşamı’ için özel bir seçki hazırladı.

Haberin Devamı

Hollanda’nın en etkileyici Big Band’i Concertgebouw Caz Orkestrası, 28 Mayıs Salı akşamı DEÜ Sabancı Kültür Merkezi’nde son albümlerinden eserler seslendirecek.

‘Carmen By Merimee’... Opera literatürünün en sevilen eserlerinden Carmen, Flamenko yorumuyla 30 Mayıs Perşembe akşamı AASSM sahnesinde olacak… Günümüzün en iyi flamenko topluluklarından biri olan De Sangre Y Raza Flamenco Company, Juan Manuel Prieto koreografisiyle Carmen unutulmayanlar arasında yerini alacak.

Portekiz’in ünlü fado şarkıcısı Ana Lains, 11 Haziran Salı akşamı AASSM’de vereceği konserde son albümü ‘Portucalis’i seslendirecek. (piyano-Portekiz gitar-akordeon-davul-bas)

Say, 1 Temmuz’da sahnede

İzmir’in en özel tarihi mekânlarından Kızlarağası Hanı’nda; Soprano/Bas Allaturca ‘Yeni Yorumlar’ festivalin 33. yılı için hazırlanmış özel bir program. 12 Haziran Çarşamba akşamında… Soprano Oya Ergün, bas Alpaslan Mater, piyano Nihat Demirkol.

Çağımızın en yetkin piyanistlerinden Yuja Wang, günümüzün en parlak orkestralarından Luxemburg Filarmoni Orkestrası eşliğinde 14 Haziran Cuma akşamı AASSM’de sahneye çıkacak... Daimi şefleri Gustavo Gimeno yönetiminde Çaykovski, Gershwhin ve Stravinski’nin eserlerini icra edecekler.

La Diva Turca-Leyla Gencer filminin İzmir galası, 17 Haziran Pazartesi akşamı Elhamra sahnesinde... İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) yapımcılığını üstlendiği filmin senaryosu Zeynep Oral’ a ait. Gala; anlatıcı Halit Ergenç, yönetmen Selçuk Metin ve Zeynep Oral’ın katılımlarıyla yapılacak.

Haberin Devamı

Boulanger Trio, 18 Haziran Salı günü 21.00’de Efes Odeon’da... Klasik ve romantik döneme ait eserlerle birlikte çağdaş müziğe de yer verecek olan trio, günümüzde önemli oda müziği toplulukları arasında yer alıyor. Clara Schumann, Robert Schumann’dan seçkilerle... (piyano-keman-çello)

Celsus’ta İtalyan Esintileri: Soprano Mariasole Mainini, tenor Nile Senatore, piyanist Giorgio D’alonzo… 25 Haziran Salı akşamı Efes Celsus Kütüphanesi’nde İtalyan opera geleneğini temsil eden, seçkin bir repertuvar sunacak.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Klasik Türk Müziği Korosu, 27 Haziran Perşembe akşamı AASSM sahnesinde İzmirli bestecilerin eserlerini icra edecek.

Şangay Filarmoni Orkestrası ve Fazıl Say... 33. Uluslararası İzmir Festivali, unutulmayacak bir geceyle sona erecek. 1 Temmuz 2019 Pazartesi akşamı; klasik müzik dünyasında hızlı yükselişleriyle dikkati çeken Şangay Filarmoni eşliğinde, yorumcu ve besteci olarak günümüzün en verimli sanatçılarının başında gelen piyanist Fazıl Say, Şef Liang Zhang yönetiminde AASSM sahnesinde olacak.

Haberin Devamı

Biletler: www.biletx.com, Çağrı Merkezi 0850 755 55 55, Ana Gişe AASSM: 0232 247 80 00, Çankaya Migros, Karşıyaka Pan Kitabevi, Toplu bilet: 0232 482 00 90/106