Cemal Saydam

Cemal Saydam

saydam@hacettepe.edu.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bugün tüm yurtta sert lodos esmeye devam edecek, rüzgar müsaade etse 18-20 derecelik sıcaklıkları tümü ile hissedebileceğiz. Batıda ise günün ilerleyen saatlerinde rüzgar batıya dönecek, yağış başlayacak.
Ama öyle “Hafta sonu geldi, bir deniz keyfi yapalım” falan denecek günler değil. Zaten deniz trafiğinin de aksadığını göreceksiniz.
Pazar günü yağışlar tüm yurtta ama özellikle de Trakya, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de oldukça etkili olacak. Onca tozdan sonra da aman dikkat, yollar aşırı kaygan olacak.
Lodos pazar günü orta ve doğu bölgelerimizde oldukça etkili; kar erimelerine, nehir yataklarında ani su yükselmelerine ve de özellikle çığ tehlikesine karşı uyaralım. Bu hafta sonu dağlardan uzak durma zamanı.
9 Mart haftasına rüzgarın batı ve kuzeybatıdan estiği, hafta sonuna göre de 10 derece daha soğumuş yeni bir yağışlı hava ile başlayacağız. Yağışlı hava Doğu Anadolu’da özellikle yüksek yerlerde en az 1 metre kar depolanmasını sağlayacak kar getiriyor. Batıda alçak kesimlerde yağmur, yükseklerde de sulu kar muhtemel. Uludağ, Kartepe ve Kartalkaya’da ise bol kar bekleniyor.
Çarşamba soğuk hava hızla iç bölgelere kaymış olacak, yüksek tepeler bol kar alacak ve sulu kar sınırı biraz daha aşağılara çekilecek. Perşembe batı Sahra’dan gelen yeni bir ılıman hava ile ısınmaya başlayacağız ancak bugün orta ve doğu kesimlerde etkili sulu kar ve kar beklentisi var. Cuma günü batı hızla ısınırken yağışlı hava Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’e doğru yönlenecek ve etkili kar bırakmaya devam edecek.
14 ve 15 Mart günleri kuzey sahil ve iç kesimler haricinde nihayet mevsime göre ılıman, sımsıcak bir hafta sonu olmaya namzet görünüyor. Hedef güney ve batı olmak kaydı ile sağa sola kaçamak planlarını yapmaya başlayabilirsiniz.