Erol Yaraş

Erol Yaraş

ege@mil­li­yet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Aya Yorgi koyunda ses savaşları tam gaz devam ediyor. Bu sefer Bakan Yıldırım ister istemez kendini bu kavganın ortasında buldu. Olay şu an Bakan baskısıyla biraz duruldu gibi gözüksede, savaş önümüzdeki günlerde her an yeniden patlayabilir. Önceki gün ilk deniz uçağı seferi için Çeşme’ye gelen Bakan Yıldırım, bu şirin ilçede tatil yapan futbolcularla bir araya gelmek istedi. Onların her gün Aya Yorgi koyundaki Marakesh’te buluşup kendi aralarında top oynadıklarını duyan Bakan hem ünlü futbolcuları görmek he de onlara yeni sezonda başarılar dilemek için Marakes’e gelince kendini bir anda olayların içinde buldu.

Arda Turan, Selçuk İnan, Gökhan Gönül, Burak Yılmaz, Selçuk Şahin, Semih, Ufuk ve Necati ile bir araya gele yıldırım futbolcuların eğlencelerine ortak olup sohbet etmek üzereyken yan taraftan yani Çelebi’lerin bahçesinden yeni ithal edilen binlerce wattlık müzik sistemi devreye girdi.

Girdi ne kelime. Adeta müzik işkencesi başladı. Plajdaki yüzlerce insan kulaklarını kapamaya çalışırken, masalardaki bardaklar ve tabaklar yerinden oynadı.

Derhal Can Çelebi’nin bulunması isteyen Bakan Yıldırım, “Ben Çelebi’yi iş adamı olarak biliyordum, Çelebi iş yapar, gürültü yapmaz, yapıcı olur, indir o sistemi, soruna mutlaka ortak bir çözüm bulunur”, sözleriyle yapıcı bir tavsiyede bulundu.

Çelebi’de kendi şikayetini dile getirince Bakan sorun bir şekilde çözülür ama yolu bu değil diyerek, istemeden şahit olduğu savaşta aklı selimin glip geleceğene inandığını söyledi.

Evet şimdi herkes bakanın bile tesadüfen karıştığı savaşın nasıl sona ereceğini merak ediyor. Emniyet topu Çevre İl Müdürlüğü’ne atarken, Çevre İl Müdürlüğü kabahatler kanunu çerçevesinde pası emnyete geri veriyor. Fakat tüm bu savaşın ortasında benim anlayamadığım Çelebi ailesi neden binlerce wattlık ses sistemiyle sadece Marakesh’i ve Mehmet Özöner’i hedef alıyor. Ailenin arazisinin diğer yanında ve karşı taraflarında bulunan ve Marakesh’ten daha fazka gürültü yapan diğer işletmelerin bu savaştan nasiplerini almaması.

Bu savaşta başta Çeşmeli otelciler, Dalyan Esnafı, Çiftlikköy restorantları panik yaşamalı.

Aya Yorgi yok olursa bu saydığım yerler sinek avlar. Onun için tüm yük Mehmet Özöner’in üzerine bırakılmamalı.

Önceki günkü yazımda beach clup sahiplerinin elerinin armut toplamadığını söylemiştim. Onlar da Çelebi ailesini başta Yüksek Anıtlar Kurulu olmak üzere Şehircilik Bakanlığı’na şikayet etti. 1. derecede sit alanı olan arazide çivi çakılması bile mümkün değilken ek inşaatlar ve yeni yapılaşmaya gittikleri için.

Evet burada gerginlik son hızıyla devam ediyor. Gördüğüm kadarıyla yakında Vali Kıraç’ta olaya dahil olacak ve çözüm için tarafları bir araya getirecek.