Erol Yaraş

Erol Yaraş

ege@mil­li­yet.com.tr

Tüm Yazıları


İnanıyorum ki benim yaş gurubumdaki birçok insan 60’lı 70’li yıllarda en güzel ve romantik günlerini Demis Roussos’un müziklerini dinleyerek geçirmiştir.
Bugün evliliklerinde belli bir yıla gelenler, sevdiklerinden “Evet” kelimesini onun eşsiz müziklerinin eşliğinde duymuşlardır.
Demis ile Kırım’da karşılaştığımda ilk aklıma gelen, bu dev sanatçıyla Çeşme’de nasıl buluşuruz oldu. Yalta’da konuşulan ve temenni olarak yola çıkılan proje Ege’nin bu güzel sahil kasabasında yarın gerçeğe dönüşüyor.
Projeden kime söz ettiysem herkes “çok güzel, muhteşem” diyerek bana destek çıktı.
Geldiğimiz noktada sevinerek şunu görüyorum ki, çok iyi olmuş ve Yalta’daki konuşmaları hayata geçirmişim diyorum. Milyonlarca insanın sesini ve şarkılarını duyduğu zaman kendinden geçmesine neden olan efsane sanatçıyı Çeşme’de, Türkiye’de ağırlamak bana ayrı bir gurur veriyor.
Etkinlik fikrini ilk paylaştığım ve hemen hayata geçirelim diyen TÜLOV ve Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’a, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu’na, Sanatçı Akgün Çavuş’a ve Şef İbrahim Yazıcı’ya çok çok teşekkür ediyorum.
14 Temmuz akşamı Çeşme Amfi Tiyatrosu’ndan, Rain and Tears, Forever and Ever, Goodbye My Love Goodbye şarkılarının melodileri Demis Roussos’un muhteşem sesinden göğe yükselirken inanıyorum ki, Türkiye ile Yunanistan arasındaki Ege Denizi’nin “Dostluk Denizi” olması için büyük emek harcayan merhum Dışişleri Bakanı İsmail Cem’in ruhu şad olacaktır.
Demis’in hayranlarına tek bir tavsiyem olabilir bu eşsiz geceyi kaçırmayın.
Tekrar etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Veysi Öncel’i kutlamak lazım

O tam bir turizm gönüllüsü ve Çeşme aşığı. Kazandığı parayı yine kendi yöresinde yatırıma dönüştüren, bu belde de yapılan tüm etkinliklere tam destek veren gerçek bir dost. Evet, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel’den bahsediyorum.
Çiftlikköy’de hayata geçirdiği Dilaila Beach Club tam anlamıyla dört dörtlük olmuş. Çevreye saygılı komşularının rahatını ve uykusunu düşünen bir mekan yaratmış Öncel.
Geçen hafta Şevval Sam konseri vardı. Saat 22.00’de başladı 24.00’de sona erdi. Dilaila’yı dolduranlar doyasıya eğlenirken hava, müzik ve yemekler müthiş güzeldi.
Şevval Sam son şarkısını 24.00’de noktaladığı zaman herkes müziğe ve eğlenceye doymuştu. Veysi Öncel’i Çeşme’ye böyle güzel bir yer kazandırdığı için kutluyorum.