Erol Yaraş

Erol Yaraş

ege@mil­li­yet.com.tr

Tüm Yazıları

Aya Yorgi’de Çelebioğlu Ailesi ile beach club yöneticileri arasındaki ses savaşlarını sonlandırmak için çabalar sürerken, bu kez lazerli gerilim başladı

Çeşme Aya Yorgi Koyu’nda Marekech Beach Club yöneticileriyle Çelebioğlu Ailesi arasında devam eden ses savaşlarına bu kez lazer savaşları eklendi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın konuya el atmasından sonra işlerin yoluna gireceği ümit edilirken, 16 yıldır süren savaş, lazerlerin ortaya çıkmasıyla yeni bir boyut kazandı.
Pazar günü akş­­amüstü herkes sakin bir şekilde günün tadını çıkarırken, Çelebioğlu Ailesi’nin bahçesinden yükselen ses, değil koyu, tüm Çeşme sahillerini yerinden oynattı.
Çeşme zıpladı
Arkasından hava kararınca da gökyüzünü ve sahili gündüze çeviren, “uçak düşüren” diye de tabir edilen lazer ışınları devreye girdi. Gece gündüze döndü, binlerce wattlık ses başta Çeşme’yi zıplattı. Çelebioğlu Ailesi, konuyla ilgili olarak şu mesajı verdi:
“Ben Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım başta olmak üzere Emniyet Müdürü, Kaymakam, Çevre İl Müdürü kimseyi dinlemem. Kuralları ben koyacağım. Çeşme “huzur evine” dönecek. Oteller, restoranlar, esnaf umurumda değil. Ben 23 gibi yatağıma gireceğim ve rahat uyuyacağım, gerisi lafı güzaf.”
Ben, birçok kurumun bu kadar aciz kalacağını düşünemezdim. Kimse Çelebioğlu’nun ses ve ışıkla yaptığı gövde gösterisini durduramıyor.
Çeşme’deki birçok esnaf üç maymunu oynuyor. Tatilciler Çeşme’yi terk edince bugün sessiz kalanların “Yandım Allah” diye ağlayacağı dönemler fazla uzak değil. Şimdi şunu merak ediyorum; bu kadar rica, minnetten sonra Bakan Binali Yıldırım ve İzmir Valisi Cahit Kıraç, son söz olarak ne söyleyecekler.