Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

100 YIL SONRA ONUN YOLUNDA

Milli Mücadele’nin başlangıcının 100’üncü yılında on binler Ata’nın yolunda yürüdü. Samsun’daki yürüyüş, Koç Grubu’nun ‘Üstümüze Vazife’ diyerek hazırladığı 1919 metrelik bayrağın altında gerçekleşti

Türkiye’nin en geniş katılımlı gençlik ve spor festivali Koç Spor Fest bu yılki Büyük Finalleri’ni Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100’üncü yılı vesilesiyle Samsun’da gerçekleştirdi. 5 bini aşkın üniversiteli sporcu, antrenör ve spor insanını müsabakalar için Samsun’da buluşturan festival, ‘Büyük Halk Yürüyüşü’yle başladı, yürüyüşe 1919 metrelik Türk bayrağı da eşlik etti.

Haberin Devamı

Gençlik festivali, 62 branşta 26 bin üniversiteli sporcuyu bir araya getiriyor. Üniversite Spor Oyunları’nda Büyük Finaller bu yıl 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılı vesilesiyle Samsun’da gerçekleşiyor.

100 YIL SONRA ONUN YOLUNDA

50 bin kişi yürüdü

Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde Koç Holding’in düzenlediği “19 Mayıs’ın 100’üncü Yılında Yürüyoruz Yolunda” yürüyüşüne yaklaşık 50 bin kişi eşlik etti.

Samsun’da bulunan 5 bini aşkın sporcu, antrenör ve spor insanı ile birlikte Samsun halkının geniş katılım gösterdiği yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a ayak bastığı yer olan Tütün İskelesi’nde sona erdi. Yürüyüşün ardından Aslı Gökyokuş ve Athena konser verdi.

Olimpiyat ruhu

Koç Topluluğu olarak ekonomik ve toplumsal kalkınmayı bir bütün olarak gördüklerini söyleyen Koç Holding Kurumsal İletişim Ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl, “Üstümüze Vazife’ bilinciyle hareket ediyoruz. Tam da bu sebeple bugün Samsun’da bulunmayı hem çok önemsiyor hem de üstümüze vazife olarak görüyoruz. Kurtuluş Savaşı mücadelemizin başladığı bu şehirde, ülkemize, tarihimize gençlerimize ve tüm sporcularımıza yakışan muhteşem bir gün yaşıyoruz. Koç Holding olarak 19 Mayıs’ın 100’üncü yılında, Gençlik ve Spor Bayramımızın çok daha büyük coşkuyla, heyecanla ve tarihimize yakışır bir şekilde kutlanmasının bir parçası olduğumuz için de gurur duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Oya Ünlü Kızıl, festivalin 14’üncü yılında 62 branşta 26 bin üniversiteli sporcu ile olimpiyat ruhunu Türkiye’nin dört bir yanına taşıdıklarını ifade etti.

Sayılarla festival

- 14 yılda 38 şehirde 40 üniversiteye gidildi, yaklaşık 122 bin kilometre yol kat edildi.

- 220 binden fazla sporcu katıldı.

- 105 festivalde sahada 4 milyon, sosyal medyada ise 12 milyondan fazla gence ulaşıldı.

- 400 tedarikçi ve 250 kişiden oluşan saha ekibiyle dev bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Ekipte üniversiteli gençler de istihdam ediliyor