Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Çeşme’de bu yıl altıncısı düzenlenen Arkas Aegean Link Regatta, 37 tekne ve 300’ün üzerinde yelkenciyi denizde, yüzlerce izleyiciyi ise karada buluşturdu. Yarışlarda ortaya, akıllardan silinmeyecek harika manzaralar çıktı

Çeşme’de deniz, kum, güneş tamam ama yelkenin ayrı bir sevdası var. Bu sevdaya düşenlerin başında da Arkas geliyor. Voleybol takımıyla hem ulusal hem uluslararası arenada büyük başarılara imza atan Arkas artık yelken denilince de akıllara ilk gelen isimlerden. 

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas yarışın başladığı 2017’den beri aynı şeyi söylüyor: Sürdürülebilirlik… Pandemi döneminde yaşananlara rağmen kesintisiz, yalnızca aktiviteler olmadan devam eden Arkas Aegean Link Regatta’nın önüne artık “geleneksel” kelimesi eklenebilir. 

Haberin Devamı

Çeşme rüzgârı büyüledi

Dünyanın en iyilerinden 

Sözlerine “Biz İzmirliyiz” diye başlıyor Arkas. Ardından ekliyor: “Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşıyoruz. Bu sporu profesyonelleştirmek hedeflerimiz arasındaydı. Sürdürülebilir bir yarış olmasını başından beri çok önemsedik. Son iki senedir Türkiye’deki ekonomik seyre ve pandemiye rağmen ‘Dünya dursa rüzgâr durmaz’ diyerek devam ettik. Deniz ve rüzgârın çağrısıyla bu yıl altıncı kez Çeşme’de bir aradayız. Çeşme rüzgârı ile yelken için dünyanın en iyi parkurlarından. Sporu ve turizmi destekleyen marka etkinliklerin artması ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.” 

Uluslararası etkinlik 

Altı yılda toplam 236 tekne ve 2 bine yakın sporcunun yarıştığı Arkas Aegean Link Regatta bu yıl, katılımcılar arasına eklenen Bulgaristan ve Rusya takımlarıyla artık uluslararası bir etkinlik haline de geldi. 

Yarışın altıncı yılında sponsorlar da artmış. FD Architecture tarafından hayata geçirilen, ekolojik ve sürdürülebilir mimarinin en güzel örneklerinden FAMM Urla, Aegean Link Regatta’nın ana sponsorluğunu üstlenirken, Medicana Hastaneleri de sağlık sponsorluğunu almış. Görkemli kapanış partisinin ev sahipliğini ise Yuzu Beach yapıyor. 

Çeşme rüzgârı büyüledi

Meslekleri bu

Profesyonel Arkas MAT Sailing Team ise takımdaki herkesin mesleğinin yelken olduğu bir kulübün lisanslı sporcusu olduğu ve ekmeğini buradan kazandığı bir model. Bernard Arkas, “Spor kulübüne bağlı olmalarının avantajları getirdiği disiplin ve bir tesislerinin olması. Voleybolda olduğu gibi sporcuların parasını yaptığı spordan kazandığı bir yapı kurmak istedim” diye anlatıyor.

Haberin Devamı

Yelken değil sanat eseri

Arkas MAT Sailing Team yeni teknesi Blue Moon’la ilk kez Arkas Aegean Link Regatta’da yarışıyor. Bir önceki 1180 model Comet A’dan daha büyük, daha modern, daha hafif bir yarışçı. Fakat görenleri mest eden görüntüsü var. Yunan mitolojisinden esinlenilerek öyle bir sanat işlenmiş ki yelkenlere insanın takımla yarışası geliyor. Çeşme’ye yolunuz düşerse marinaya bir uğrayıp görün derim.

Milli sporcular

Sadece yarış değil, geleceğin profesyonel sporcularını altyapıdan yetiştirdiklerini söyleyen Bernard Arkas, “Yelkeni profesyonelleştirmek hedeflerimiz arasında. Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nde çocuklarımıza eğitimler veriyoruz. 2018’den bu yana 12 sporcumuzu Milli Takım’a kazandırdık. 1 dünya şampiyonu, 1 Avrupa şampiyonu sporcumuz oldu, Türkiye şampiyonaları ve Dünya şampiyonalarında çeşitli dereceler kazanan sporcularımız var” diye gururla anlatıyor Bernard Arkas.

Haberin Devamı

Moeva yeni koleksiyonla ‘Yaza devam’ dedi

Geçen hafta, SS22 Moeva yaz koleksiyonunun tanıtım davetine de katıldık. Aynı etkinlikte Estée Lauder de kokusunu yenilediği parfümü Bronze Goddess Nuit’i tanıttı. Yazın en güzel anlarını taçlandırmak için bir araya gelen Estée Lauder ve Moeva, misafirlere İstanbul’un gözde mekânı Bikini Beach’te keyifli bir gün batımı yaşattı. Katılımcılar Bronze Goddess Nuit’i ve Moeva London yaz parçalarını deneyimlerken, özel illüstrasyon workshop’u ile parfüm şişelerini de kişiselleştirdi. Adeta yazın henüz bitmediğini vurgulayan bu özel etkinliğe ise Özge Ulusoy, Begüm Kütük Yaşaroğlu, Zeynep Tuğçe Bayat, Neslihan Yeldan, Yüsra Geyik, Melodi Elbirliler gibi isimler katıldı. 

Çeşme rüzgârı büyüledi

Dubai Mall’da mağaza 

Lüks mayo ve plaj giyim markası Moeva, çoğunluğu yabancı bir müşteri tabanı ile artan talebi karşılamak için ürün yelpazesini spor giyim, erkek giyim, çocuk giyim ve plaj aksesuarlarını da içerecek şekilde genişletmiş. 

Uluslararası moda arenasında adından sıkça söz ettiren Moeva, 42 ülkede, 80’den fazla önemli mağazanın yanında lüks otellerde de seçkin hedef kitlesiyle buluşuyor. Dünya genelinde bilinirliğini her geçen gün daha da artıran Moeva, Mandarin Oriental Bodrum’dan sonra ikinci mağazasını bu hafta Dubai Mall’da açıyor. 

Çarpıcı tasarımlar 

Davette kuruculardan Burcu Tanman, Yağmur Zirh ve Damla Zirh, bu yıl hangi parçaların ve renklerin en çok tercih edileceği ve yeni koleksiyonlarında kullandıkları çarpıcı tasarım ve kaliteli işçiliği bir araya getirdikleri ürünleri hakkında da ipuçları verdiler. SS22 Terra Firma Koleksiyonu, ütopik gelecekte doğanın keşfedilmemiş yönleriyle birlikte, dijital varlıklarla insanların bağından esinlenerek tasarlanmış. 

HS22 Euphoria Koleksiyonu ise eğlenceli dünyadan ilham alınarak, çift taraflı ve canlı renklerden oluşan bodysuit’ler ile renkli zincir detaylarıyla beraber feminenliği vurgulayan cut out kesimlerin kullanıldığı bir koleksiyon. Hem günlük hem de plaj giyimi bir arada buluşturan parçalar hazırlamışlar.