Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dursun Özbek ve Adnan Polat deprem bölgesinden seslendi; “Tüm vatandaşlar kalıcı konutlara girinceye kadar deprem bölgesine konsantre olmayı sürdürelim...”

HATAY 

Hatayspor, Galatasaray karşılaşmasının olduğu geçen hafta Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat’ın davetiyle kente gittik. Polat, seyahatimiz öncesinde Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’i de arayarak, “Polat Vakfı olarak Samandağ’da bir konteyner köyü kurduk. Bir de Suna Polat Gençlik Merkezi inşa ettik. Merkezin açılışını birlikte yapalım, konteyner köyünü dolaşalım, sıkıntılar bitmiş değil, depremzedeyi unutmayalım mesajı verelim” diyerek birlikte gitmeyi davet etti. Erden Timur’un yaklaşımıyla mesaj o kadar da güzel verildi ki; Cimbom o gün sahaya, “Hatay hepimizin şahsi meselesidir.  6 Şubat’ı unutmayacağız” pankartıyla çıktı. 

Haberin Devamı

‘Deprem bölgesini unutmayalım’

Devlet her şeye yetişemez 

Feyziye Mektepleri Vakfı Başkanı Akın Süel ve Polat Holding Kurumsal İletişim Direktörü Bilge Onur Müftüoğlu’nun da olduğu ekiple birlikte Samandağ’a geçip Karaçay Mahallesi’ndeki Polat Konteyner Köyü’nü ziyaret ettik. 

Suna Polat Merkezi 

Adnan Polat, konteyner köyünü gezerken depremin ilk günlerini hatırlatarak, “Her şeyi devletten beklememeliyiz. Devlet imkanları ölçüsünde deprem bölgesinde yaraları sarmaya çalışıyor. Depremin ilk günlerinde hepimiz, bütün Türkiye buradaki acıyı damarlarına kadar hissetti, elimizden geleni yaptık” dedi. 

Aradan geçen zaman içinde bölgeye ilginin azaldığını belirten Polat, “Bölgede yaşananlar kanıksanmış gibi bir durum var. Oysa depremzedelerin sıkıntıları sürüyor, zor günler yaşıyorlar. Tüm vatandaşlar kalıcı konutlara girinceye kadar deprem bölgesine konsantre olmayı sürdürelim” ifadelerini kullandı. 

Bu noktada sohbete karışan Dursun Özbek de, “Kulüp olarak yaptığımız organizasyonlarda hep farkındalık peşinde olduk. Kısa süre önce Kahramanmaraş’ta NEF Vakfı ile yaptığımız 500’e yakın konteyneri hizmete açtık. Bunun yeterli olmadığını düşünüyoruz” dedi. 

Polat Vakfı, İskenderun’da 86 adet tam donanımlı Gemlik Konteyner kente teslim ettikten sonra Samandağ’da 123 adet yaşam konteynerinden oluşan yerleşkeyi hizmete açtı. Seyahatimizde açılışı yapılan Suna Polat Gençlik Merkezi de 350 kişilik kapasiteye sahip. Samandağ sahilinde yer alan merkezde basketbol ve voleybol oynanabilen profesyonel saha ile sportif faaliyetlere de açık olacak. 

Haberin Devamı

‘Deprem bölgesini unutmayalım’

Galatasaray 300 kalıcı konut yapıyor

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, 6 Şubat depremlerinin vurduğu kentlerdeki vatandaşların iyi koşullarda barınmaya ihtiyacının olduğunu vurgularken ekledi; “Toplu Konut İdaresi ile bölgeye 300 kalıcı konut yapılması için protokol imzalayacağız. Kulüp olarak Hatay, Maraş ve Adıyaman’a 100’er kalıcı konut yaptıracağız. Deprem bölgesine hizmeti getirmek yetmez. Buralara gelip vatandaşlarımızla kaynaşmamız lazım.”