Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Limak Filarmoni Orkestrası ‘gelenekselleşen yeni yıl konserleri’ kapsamında İstanbul’da dünyaca ünlü üç tenoru aynı sahnede ağırladı. Heiko Mathias Förster’in orkestra şefliği yaptığı konserde, tenor Murat Karahan ile günümüz operasının en aktif ve dünya sahnelerinin aranılan tenorları Rame Lahaj ve Marcelo Álvarez operalardan aryalar ve yöresel halk şarkılarıyla adeta bir müzik ziyafeti sundu.

Önceki hafta CSO Ankara Ada Salon’da gerçekleşen yeni yıl konserinden sonra İstanbul Zorlu PSM’de gerçekleşen konserle çok sesli müziği geniş kitlelere ulaştırmak hedeflendi. Konserlerden elde edilecek gelirin bir kısmı Haydiko (Hayvanları, Doğayı, İnsanları Koruma ve Yaşatma) Derneği’ne bağışlandı. Üç tenor çok geniş bir repertuvarla muhteşem bir gece yaşattılar.

Haberin Devamı

Üç tenor iki şehri coşturdu

Üç tenor iki şehri coşturdu

Geniş repertuvar

Opera aryalarıyla başlayan konserde, Marcelo’nun Arjantin tangoları, Napolitenler, Murat Karahan’ın Türkçe şarkıları, Rame’nin Arnavutça şarkıları derken 20 parça seslendirildi. Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Limak Filarmoni Orkestrası’nın dört yıldır konserlere devam ettiğini hatırlatarak, “İlkini Ankara’da, ikincisini de İstanbul’da olmak üzere düzenlediğimiz Yeni Yıl Konserleri kapsamında dünyanın en önemli tenorlarından Marcelo Álvarez, Rame Lahaj ve Murat Karahan bizlerle buluştu. Limak Filarmoni dört yılı bitirdi; Zeki Müren ile başlayıp, daha sonra Yeni Yıl Konserleri ile devam etti. Zeki Müren ile 12 şehre gittik, 22 binin üzerinde izleyiciye ulaştık ve Zeki Müren’i filarmoni müziğiyle dinleyicilere tanıttık. Limak Filarmoni’yi çok seviyor ve izleyicilerin bize verdiği enerjiyle besleniyoruz” şeklinde konuştu.

Müziğin kapsayıcı, herkesi sarmalayan, içine alan, iyileştiren büyüleyici gücüne vurgu yapan Özdemir, “Üç tenor, orkestra şefi, orkestradaki 60 sanatçı, her birinin hem profesyonel ustalığı hem de vücut dillerindeki teatral ve esprili ifadelerle, sahnede ve sahne arkasında kurulan çoklu diyalog büyüleyici güzellikteydi” dedi.