Yeşim Salkım

  • İsim
    : Yeşim
  • Soyad
    : Salkım
  • Mesleği
    : Şarkıcı
  • Doğum Tarihi
    : 1970
    1970-01-01
  • Cinsiyeti
    : Kadın
  • Uyruğu
    : Türkiye
BİYOGRAFİSİ

Ses sanatçısı, sinema ve dizi oyuncusu.
 
 
Yaşamı
 
Müzisyen Dursun Salkım'ın kızı olan Yeşim Salkım, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klasik Türk Sanat Müziği Bölümü mezunudur. İlk albümünü 31 Mart 1994'te çıkaran sanatçı, "Son Sigara", "Ben Yoldan Gönüllü Çıktım" ve "Hiç Keyfim Yok" adlı parçalarıyla sağlam bir çıkış yakaladı. 1995 yılında çıkardığı "Ferman" albümü, Deli Mavi, bir Ajda Pekkan cover'ı olan Yeniden Başlasın ve Günlerim Soluyor gibi şarkılarla büyük beğeni topladı. 1996 yılında kamera karşısına geçerek oyunculuğa başladı. İlk oynadığı film, Eşkıya'da başrol karakteri Emel'i canlandırdı ve gösterdiği performansla büyük beğeni topladı. İlk evliliğini 1989'da Mustafa İmre ile yaptı. 1990'da kızı Gizem doğdu. Bir dönem Uzan Ailesi'nden Hakan Uzan'la olan evliliğiyle gündeme geldi. İlker İnanoğlu ile kısa süreli bir evlilik yaptı. 1997'de Yeşil Müzik isimli plak şirketini kurdu. Hilal Cebeci, Cenk Eren, Lerzan Mutlu, Tarık (şarkıcı) gibi ünlüleri müzik piyasasına kazandırdı. Şu anda oyuncu Hakan Eratik'le evlidir ve 9 Nisan 2011'de kızları Ada dünyaya gelmistir. Türk pop müziğine pek çok hit şarkı kazandırmıştır. Şarkıcılık adına aldığı ödüller dışında, oyunculuk kariyerini "Şarkıcı" filmiyle 2001 yılında kazandığı Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu ödülü ile taçlandırmıştır.
Ödülleri
 
38. Antalya Altın Portakal Film Festivali - 2001, En İyi Kadın Oyuncu (Şarkıcı)
Magazin Gazetecileri Derneği tarafından MGD Altın Objektif Ödülleri - 2001, En İyi Pop Müzik Kadın Yıldız
Yakın Doğu Üniversitesi tarafından 2000 yılının en iyi Pop Kadın Şarkıcısı[3]
1.Kral TV Video Müzik Ödülleri - 1994'ün En İyi Çıkış Yapan Şarkıcısı Adaylığı
Diskografisi
 
Albümler
Hiç Keyfim Yok (31 Mart 1994)
Ferman (16 Ağustos 1995)
Yoktan Geliyorum (1997)
Hep Böyle Kal (2000)
Vefa Borcu (2001)
Ayna (2005)
Bazen (2006)
Casablanca (2007) (müzikal albümü)
Sen Nasılsan Öyleyim (2008)
7 (2009)
İstanbul'da Aşk (2010)
Bizim Şarkımız (2012) (müzikal albümü)
Tekliler
Sevgilim (1998)
Yuvarlanan Taşlar (2007)
Bambaşka (2009)
Piyango (2011)
Duymayan Kalmasın (2014)
Dizifilm müzikleri, düetler, soundtrack ve saygı albümleri
"Ateş Dansı" dizi jeneriği (1998)
"Veda Busesi", Fosforlu Cevriye filmi için kaydedilmiş Türk Sanat Müziği şarkıları (2000)
"Tren" - Of Deli Gönül - Tarık düet (2001)
"Rüya" - Yadigar - Melih Kibar (2001)
"Gizli Aşk Bu" - Şarkıcı (2001)
"Sen Kimseyi Sevemezsin" - Şarkıcı (2001)
"Seher Vakti Kalkan Kervan" - Seher Vakti dizi müziği (2005)
"Kilit" - Her Devrin Devleri - Selçuk Ural düeti (2010)
"Ama Sen Yoksun" - Sihirli Değnek - Salim Dündar düeti (2011)
"Üç Kalp" - Keşke Burada Olsaydın - Kürşat Başar (2012)
Derlemeler
Hep Böyle Kal - Süper FM Super Hits, Haziran 2002 Universal Müzik Türkiye
Erguvan - 64 Türkçe Pop Şarkı 4 CD, Aralık 2006 - DMC
Erguvan - 40 Aşk Şarkısı 3 CD, Şubat 2007 - DMC
Yuvarlanan Taşlar - Pop Mix, Ağustos 2007 - DMC
Deli Mavi - '96 06, Ocak 2008 - Çınar Müzik
Yuvarlanan Taşlar - 100 Türkçe Pop 7 CD, Şubat 2008, DMC
Ne Varsa Bende Var [80's Remix] - Cahide Sayfiye, Ağustos 2008 - Ossi Müzik
Bazen (DVD Klip) - 64 Türkçe Video Klip 2 DVD, Eylül 2008 - DMC
Bazen (DVD Klip), Erguvan - 64 Türkçe Pop Şarkı/Video Klip 4 CD + 2 DVD, Mart 2009 - DMC
Nerdeysen - Pop 2010, Şubat 2010 - DMC
Erguvan - Aşkın Son Şarkıları 5 CD, Şubat 2010 - DMC
Yuvarlanan Taşlar - 16 Kadın Söylüyor, Mart 2010 - Sony Müzik
Erguvan - Türk Pop Müziğinin Son 10 Yılında Dmc Şarkıları, Ağustos 2010 - DMC
Klipleri
Hiç Keyfim Yok - 1994
Ben Yoldan Gönüllü Çıktım (Serdar Önal ile birlikte oynadı) - 1994
Son Sigara (Serdar Önal ile birlikte oynadı) - 1994
Deli Mavi (Serdar Önal ile birlikte oynadı) - 1995
Yeniden Başlasın (Oğuz Mike Galeli ile birlikte oynadı) - 1995
Günlerim Soluyor (Serdar Önal ile birlikte oynadı) - 1996
Gözü Kör Olası (Cem Kılıç ile birlikte) - 1997
Yoktan Geliyorum (Güven Kıraç ile birlikte) - 1997
Gönül Hırsızı - 1997
Gel Gayrı - 1997
Sevgilim - 1998
İstanbul Yeditepe (İsmail Hakkı Sunat ile birlikte) - 1998
Kavanoz Dipli Dünya - 2000
Kara Yazılım (Faik Ergin ile birlikte) - 2000
Selam Aleyküm (Yaşar ile birlikte oynadı ve düet yaptı) - 2000
Hep Böyle Kal (kızı Gizem ile birlikte) - 2000
Biliyorsun Bir Zamanlar Seni Ne Çok Seviyordum - 2001
Dudaklarında Arzu Kollarında Yalnız Ben - 2001
İnleyen Nağmeler - 2001
Rüya (kızı Gizem ve Melih Kibar ve ile birlikte) - 2001
Gizli Aşk Bu - 2001
Meğer - 2005
Yakacağım Canını - 2005
Yan - 2005
Bazen - 2006
Yazık Olur - 2006
Ne Varsa Bende Var - 2007
Bu Aşk Seninle Olmuyor - 2008
Rakı Balık - 2008
Bana Güneş Gibi Gel - 2009
Sana Doğru - 2010
Aşk ve Ceza - 2010
Piyango - 2011
Ama Sen Yoksun - 2011
Hitleri
Hiç Keyfim Yok - 1994
Ben Yoldan Gönüllü Çıktım - 1994
Son Sigara - 1994
Deli Mavi - 1995
Yeniden Başlasın (Cover) - 1995
Gözü Kör Olası - 1997
Yoktan Geliyorum - 1997
Gönül Hırsızı - 1997
İstanbul Yeditepe - 1998
Kavanoz Dipli Dünya - 2000
Kara Yazılım - 2000
Selam Aleyküm (Yaşar'la düet) - 2000
Hep Böyle Kal (Cover) - 2000
Biliyorsun Bir Zamanlar Seni Ne Çok Seviyordum (Cover) - 2001
Dudaklarında Arzu, Kollarında Yalnız Ben (Cover) - 2001
Rüya (Cover) - 2001
Meğer - 2005
Yakacağım Canını - 2005
Bazen - 2006
Erguvan - 2006
Yuvarlanan Taşlar - 2007
Ne Varsa Bende Var (Cover) - 2007
Bu Aşk Seninle Olmuyor - 2008
Rakı Balık - 2008
Bana Güneş Gibi Gel - 2009
Piyango - 2011
Müzik Prodüksiyonları
Masal - Uğur 1998
Köylü Güzeli - Hilal Cebeci 1999
Gözlerin - Cenk Eren 2000
Kara Büyü - Lerzan Mutlu - 2001
Of Deli Gönül - Tarık 2001
Yıllar Sonra - Dursun Salkım 2001
Tiyatro
 
Atları da Vururlar - 1998, Okan Bayülgen ve Fikret Kuşkan'la 4 ay provalarda yer aldıktan sonra müzikal, Yeşim Salkım'ın yerine Pamela Spence'le sahnelenmiştir.
Casablanca - 2007, Atılgan Gümüş'le 3 sezon bu müzikalde oynamıştır.
Bizim Şarkımız - 2012, Berkay Özideş, Hale Caneroğlu, Ziya Kürküt, Buket Dereoğlu, Erhan Yazıcıoğlu ve Tülay Özer gibi dev bir kadronun Salkım'a eşlik ettiği müzikalin prodüksiyonu Zeynep Talu'ya ait.
Filmografi
 
Huzur Sokağı - 2012 ATV
Sessiz Gemiler - 2007 20 Bölüm ATV
Babam Çok Değişti Anne - 2007
Deli Mavi - 2005 ATV
Seher Vakti - 2005 8 Bölüm Kanal D
Şarkıcı - 2001
Vizontele - 2000
Fosforlu Cevriye - 2000 Cine5
Ateş Dansı - 1998 26 Bölüm Kanal D
Eşkıya - 1996
Show programları
 
Bir Dilek Tut - 2. Sezon Fox / 3. Sezon Star TV 2007
Kadınlar ve Erkekler - 1 Sezon, 2007 ATV
Yaş 15 - 1 Sezon Fox 2009
Yılbaşı Özel - ATV 1994
Hayata Şans Ver - CINE5 2012 - 2013 Devam Ediyor


Yeşim Salkım biyografisi

Yeşim Salkım kimdir?

Yeşim Salkım 1970 tarihinde doğmuş olup Şarkıcı olarak görev yapmaktadır.

Yeşim Salkım kaç yaşındadır?

Yeşim Salkım 1970 tarihinde doğmuş olup 44 yaşındadır.

Yeşim Salkım ne iş yapar?

Yeşim Salkım Şarkıcı olarak görev yapmaktadır.

Yeşim Salkım nerelidir?

Yeşim Salkım Türkiye vatandaşıdır.

En Çok Konuşulan Haberler
©Copyright 2014 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.