Gündem YKS başvuruları hangi tarihlerde alınacak? 2019 TYT, AYT, YDT sınavları

YKS başvuruları hangi tarihlerde alınacak? 2019 TYT, AYT, YDT sınavları

22.01.2019 - 10:41 | Son Güncellenme:

YKS başvuru tarihi belli oldu. Peki bu yıl YKS başvuruları ne zaman alınacak? ÖSYM, 2019 TYT, AYT, YDT sınav tarihlerini duyurdu

YKS başvuruları hangi tarihlerde alınacak 2019 TYT, AYT, YDT sınavları

YKS sınavı için geri sayım başladı. 2019 yılına girilmesi ile birlikte binlerce aday Üniversite sınavıiçin başvuruların ne zaman alınacağını araştırmaya devam ediyor. ÖSYM tarafından 2019 sınav takviminin yayımlanması ile sınavların yapılacağı tarihler de belli olmaya başladı. Peki YKS sınavı için başvurular ne zaman alınacak? Üç farklı oturumda gerçekleştirilen YKS sınavının ilk oturumu olan TYT 15 Haziran'da 2. oturumu olan AYT ve Yabancı Dil oturumu YDT 16 Haziran'da yapılacak.

Haberin Devamı

2019 YKS SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI! iŞTE BAŞVURU VE SINAV TARİHLERİ

ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulan takvime göre, 2019 YKS'nin 1. oturumu (TYT) 15 Haziran'da, 2. oturumu (AYT) ile Yabancı Dil Oturumu 16 Haziran'da yapılacak. YKS başvuruları 12 Şubat-6 Mart'ta alınacak. YKS için geç başvuru tarihi ise 19 Mart olarak belirlendi. YKS sonuçları 18 Temmuz'da açıklanacak.

YKS NASIL UYGULANIYOR?

Büyük heyecan içerisinde bu tarihe kilitlenen adaylar iki ayrı günde iki ayrı oturuma katılacaklar. İlk oturumun ismi Temel Yeterlilik Testi (TYT) olacak. Katılım tüm adaylar için zorunlu olacak.

İkinci oturum ise 4 yıllık lisans bölümleri için ölçme ve yerleştirme sınavı olacak. Dil öğrencileri tüm öğrenciler gibi cumartesi günü TYT'ye girecek. İkinci gün sabah değil öğleden sonra yapılacak dil testi oturumuna katılmaları yeterli olacak. Ancak şansını hem dil hem diğer puan türlerinde denemek isteyen aday pazar günü 2 sınava birden girmek zorunda kalacak.

Yazarlar