Editörün Seçtikleri Yorktest Türkiye'nin yaşam kalitesini arttıracak

Yorktest Türkiye'nin yaşam kalitesini arttıracak

02.12.2016 - 15:56 | Son Güncellenme:

Dünyada klinik araştırması olan tek gıda intoleransı testi Yorktest, Assist Wellness Center ile yeniden Türkiye'de...

Yorktest Türkiyenin yaşam kalitesini arttıracak

Asist Wellness Center, YorkTest ile Türkiye’nin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Asist Wellness Center A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Enver Güven, medikal sektöründe test konusunda dünyanın en tanınan ve güvenilir testlerini Türkiye’ye getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Yaklaşık dört yıl önce wellness ve sağlık testleri konusunda hizmet vermeye karar verdiklerini ifade eden Enver Güven iki yıl önce de YorkTest’in Türkiye’deki tek distribütörü olduklarını belirtti.

Asist Wellness Center çatısında medikal sektöründe test konusunda dünyanın en tanınan ve güvenilir testlerini Türkiye’ye getirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Enver Güven sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyada klinik araştırması olan tek gıda intoleransı testi YorkTest 35 yıldır uygulanıyor. YorkTest gıda intolerans düzeyini belirleyerek bireylerin yaşam kalitesini artırıyor. YorkTest ile diğer yöntemler arasındaki en önemli fark YorkTest'in testlerinin klinik çalışmalarla doğrulanmış olmasıdır. Bu tür testler kanunlarla sınırlandırılmadığı ve kontrol edilmediği için klinik çalışma çok önemlidir. YorkTest'in 1998'den beri uyguladığı gıda intolerans test yöntemi 158 besini test ediyor, ispatlanmış ve güvenilir bir hizmet sunuyor.”

Haberin Devamı

Asist Wellness Center’ın YorkTest’in yanı sıra yakın gelecekte yeni testler getireceğini anlatan Enver Güven, ilk olarak dünyanın ve ülkemizin önemli sorunlarından uyuşturucu testini Türkiye’de uygulamaya başlayacaklarını söyledi. Söz konusu testin saç telinden yapıldığını ve son 90 gündeki uyuşturucu kullanımını madde bazında tespit ettiğini anlatan Güven, “Bu test başta ebeveynler olmak üzere herkesin kafasındaki en büyük soru işaretini giderecek, gençlere ‘hayır’ demek için bir neden sunacak. Uyuşturucu testinin yanı sıra 2017 yılından itibaren bazı önemli genetik testler ve alerji testlerini de Asist Wellness Center bünyesine katacağız.”

Wellness kavramının hayatımızın içine girdiğini hatırlatan Güven, “İyi yaşam ve yaşam kalitesini artırmak günümüzde en önemli konular haline geldi. Yaşam kalitesini artırmak için de bireyin kişisel testlerinin yapılması gerekiyor. Asist Wellness Center’ı kurarken amacımız dünyanın en güvenilir testlerini Türkiye’ye getirerek, iyi yaşamın temelini atmak ve yaşam kalitemizi yükseltmekti. Bu hedefimiz çerçevesinde hızla ilerliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yorktest Medikal Direktörü Dr. Gill Hart ise, YorkTest’in gıda intoleransı alanında doğru ve güvenilir hizmet geliştiren tek test olduğunu söyledi. YorkTest’in geliştirdiği testlerin parmaktan kan alınarak kolaylıkla yapıldığını belirten Dr. Gill Hart, İngiltere nüfusunun yüzde 45’inin gıda intoleransı nedeniyle sorun yaşadığını anlattı. Dr. Hart sindirim problemleri, hassas bağırsak sendromu (IBS), kilo alma, düşük enerji, baş ağrısı, migren, deri problemleri, moral bozukluğu, solunum problemleri, eklem ağrısının ağırlıklı olarak gıda intoleransından kaynaklandığını söyledi.

YorkTest’in 35 yıl önce York Üniversitesi’nin Bilim Parkı’nda kurulduğuna dikkat çeken Dr. Gill Hart, “YorkTest global çapta faaliyet gösteriyor, benzeri olmayan gıda intolerans testini gerçekleştiren tamamen akredite edilmiş laboratuvarlara sahip. YorkTest İngiltere’nin tıbbi sağlık otoritesi Medical Health Authority (MHRA) tarafından her yıl denetleniyor ve çok önemli ödülleri bulunuyor. Ayrıca İngiltere Kraliçesi’nden bir onur ödülü almış olmaktan da büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

York Üniversitesi’nin 2007’de bağımsız bir klinik araştırma yaptırdığını anlatan Dr. Gill Hart, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Söz konusu araştırma, testten sonra sorunlu gıdaları hayatlarından çıkaran 5 bin 286 kişi ile yapıldı. Veriler, York Üniversitesi tarafından bağımsız bir şekilde denetlendi. Çalışma sonucunda beslenme alışkanlıklarını değiştiren her 4 kişiden 3'ünün iyileşme gösterdiği saptandı. Araştırmaya katılanların yüzde 68’inde 3 hafta içinde iyileşme görüldü. Testin uygulandığı 5 bin 286 kişi arasında depresyon ve sindirim sistemi semptomları, düşük enerji, baş ağrısı, migren, cilt sorunları, solunum sorunları ve eklem ağrılarında büyük iyileşmeler olduğu saptandı. YorkTest olarak bu sonuçlarla gurur duyuyoruz.”

Gıda intoleransı alerji değildir

Alerji ve gıda intoleransı arasında büyük fark olduğunu dile getiren Dr. Gill Hart, gıda alerjisinin yetişkin nüfusun yüzde 2’sini etkilediğini, çok az miktarda yiyeceğin alerjik reaksiyona neden olabildiğini söyledi. Gıda alerjilerinde belirtilerin anında görüldüğünü ve hayati tehlike potansiyeli bulunduğunu ifade eden Dr. Hart, gıda intoleransının ise çok sayıda yiyecek ve içecekle ilgili olabileceğini belirtti. Gıda intoleransında reaksiyonların semptom olarak görülmesinin 72 saat kadar süreceğini anlatan Dr. Gill Hart, “YorkTest olarak hangi gıdaların beslenmeden çıkarılacağını ve hangilerinin yenilebileceğini gösteren anlaşılması kolay sonuçlar sunuyoruz. Bu sonuçları da danışmanlık ve beslenme önerileriyle birleştiriyoruz” diye konuştu.

Yazarlar