Advertorial Casper Nirvana Z100 İncelemesi
Sponsorlu

Casper Nirvana Z100 İncelemesi

08.04.2024 - 14:31 | Son Güncellenme:

Herkese merhaba. Bugün özel bir konukla geldim; Türkiye’nin önde gelen teknoloji üreticilerinden Casper’ın yeni dizüstü bilgisayarı Casper Nirvana Z100 konuğum…

Malum Laptop’lar artık günlük hayatımızın vazgeçilmezi. Çünkü artık sadece işyerinde çalışmıyoruz. Evimizde, kafede ya da dışarıda bilgisayarımızı da yanımıza alıp, istediğimiz noktadan işlerimizi halletmek en büyük lükslerden biri haline geldi. Bu durum sadece çalışanlar için değil hem öğrenciler hem de günlük hayatta bilgisayardan vazgeçmeyenler için de geçerli elbette… İşte tam bu noktada sizi Casper’ın en yeni nesil ve en üst performans sağlayan yeni tasarım harikası Casper Nirvana Z100 ile tanıştırmak istiyorum.

Yanınızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz şık bir laptop arıyorsanız bu videoyu dikkatle izleyin. Hadi başlayalım…

Casper Nirvana Z100 İncelemesi

Casper Nirvana Z100’ü biz ilk olarak, küresel teknoloji ve yerli üretimi bir araya getirerek, sektördeki öncü rolünü koruyan Casper’ın gelecek vizyonunun yansıtıldığı “Casper Tech Vision Day” etkinliğinde görmüştük. Nirvana, Excalibur ve VIA ürün gruplarına ait 3 yeni ürünün tanıtıldığı etkinlikten bugüne de teknoloji deneyimini Casper kalitesiyle yaşamak isteyenler, bu yeni diz üstü bilgisayarı merakla bekliyordu…

İlk olarak tasarımıyla başlamak istiyorum. Casper Nirvana Z100, Casper’ın bugüne kadar ürettiği en hafif ve en ince dizüstü bilgisayarı olma özelliğini taşıyor. 14.9 mm incelik ve hissedilmeyen 1,25 kg hafifliği ile gördüğünüz gibi ultra ince ve ultra hafif bir yapısı var. Bu da özellikle diz üstü bilgisayarınızı yanınızda taşırken size büyük bir kolaylık sağlıyor. Benim burada dikkatimi çeken bir başka özellik de klavyesi. Size hemen ondan da kısaca bahsetmek istiyorum… Nirvana Z100'ün klavyesinde üç kademeli aydınlatma özelliği mevcut. Bu özellik sayesinde gözleriniz rahatsız olmadan çalışmaya devam edebiliyorsunuz. ‘Nano Protection’ özelliğine sahip kusursuz metal gövdesi, ‘Anti-Fingerprint’ teknolojisiyle özel geliştirilmiş parmak izi bırakmayan dış yüzey ve klavye kaplamasıyla da avantaj sağlıyor.

2*2W klavye yanlarında ve 2*1W gövde altında yer alan 4 hoparlörü ile toplam 6W kapasitesi Dolby ses sistemi ile güçlendirilmiş. Yani bir film ya da video izlerken ya da dinlerken de konforlu bir deneyim yaşıyorsunuz.

Casper Nirvana Z100 İncelemesi

Bir laptop’un hafif ve şık olması kadar önemli olan bir diğer özellik de dayanıklılığı tabi ki… Casper Nirvana Z100 için dayanıklılık konusunda şunu söyleyebiliriz ki; özellikle geliştirilen en üst derece dayanıklılığa sahip alüminyum ve magnezyum alaşım yapısı 145Mpa esneme dayanımı var. Ayrıca 195Mpa çekme direncine sahip.

Birçok kullanıcının merak ettiği en önemli sorulardan birisi de batarya ömrü. Bu konu hepimizi yakından ilgilendiriyor tabi ki… Casper Nirvana Z100, içerisindeki 50 Whr bataryasının sağladığı minimum 12 saatlik pil ömrü ile kullanıcılarına uzun bir kullanım sağlıyor. Batarya, Type-C hızlı şarj özelliğindeki Nirvana Z100 adaptörü ile tam kapasiteye 2 saatte ulaşırken, laptopunuzu sadece yarım saat şarj ile yaklaşık 4 saat kullanabileceksiniz. Akıllı batarya ile daha sağlıklı çalışan donanım, daha uzun ömürlü cihaz performansı da cabası…

Eğer bir laptop alacaksak önemli detaylardan birisi de ekran özellikleri. Sizlerden gelen sorular arasında da özellikle ekran ile ilgili çok fazla merak edilen konu vardı.

Casper Nirvana Z100 14’’ slim ekran boyutuna ve 16:10 ekran oranına sahip. Ayrıca ekran teknolojisinde 400 NIT parlaklığa ulaşması sayesinde evde, ofiste ya da bir kafede nerede olursak olalım ekrana yansıyan görüntüleri zorlanmadan görebiliyoruz. 100% sRGB özelliğiyle son dönemin trend teknolojilerini takip eden Casper Nirvana Z100, 2.8K çözünürlüğe sahip dokunmatik OLED QUAD HD ekranın yanı sıra daha uygun fiyatlar tercih eden kullanıcılar için LED QHD ekran opsiyonu da sağlanıyor. OLED QUAD HD dokunmatik ekranını ‘Anti-Damage’ dayanıklı cam ekran ile güçlendiren Nirvana Z100, bu opsiyona ek olarak yanında sunduğu ‘Multi Touch’ hassasiyetli kalem ile dijital projeler üreten profesyoneller için verimliliği en üst noktaya taşıyor.

Casper Nirvana Z100 İncelemesi

Gelelim performans tarafına… Casper Nirvana Z100’de 13. Nesil Intel Core i7 1355U ve 13. Nesil Intel Core i5 1335U olmak üzere iki farklı seçenek mevcut. Sizin ihtiyacınıza ve talebinize göre istediğinizi seçebiliyorsunuz. Casper Nirvana Z100, entegre RAM teknolojisi sayesinde optimal hız ve verimlilik sunuyor. Önde çekim gücü ve bant genişliği sağlayan Wi-Fi 6 teknolojisinin yanı sıra, ultra ince tasarımının içerisine entegre edilen en yeni nesil LPDDR5 RAM teknolojisiyle de daha fazla enerji tasarrufu sunuyor.

Malum artık toplantılarımızı ya da görüşmelerimizi de laptopumuz üzerinden yapıyoruz çoğu zaman. Casper Nirvana Z100, 1080P FHD 2 MP’lik kamerası ile görüşmelerde çok daha iyi görüntü sunmasının yanı sıra, gürültü ve ses önleyici özelliği ile çok daha iyi sonuçlar veriyor.

Renk seçeneklerini soracak olursanız, her zevke hitap eden Oniks Siyah, Metalik Bronz, Gümüş ve Kiyanit Mavisi olmak üzere, toplam 4 farklı renk seçeneği mevcut. Aynı renkte özel klavyeleri de cabası… Peki bu kadar anlattın ama fiyatı nasıl diye soracak olursanız, Casper’ın bu yeni harikasına 25 bin 601 liradan başlayan fiyatlarla sahip olmanız mümkün.

Casper Nirvana Z100; en yeni nesil ve en üst performans sağlayan işlemcisi, renk seçenekleri, kullanım ömrü, en yeni nesil LPDDR5 RAM teknolojisi ve enerji verimliliğiyle, kullanıcılara dizüstü bilgisayardan bekledikleri her şeyi sunuyor.

Casper Nirvana Z100 hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve online sipariş verebilmek için ürün linkini de açıklama kısmına bırakıyorum. Yeni bir videoda görüşmek üzere. Hoşçakalın.

İlandır