Advertorial Karbon negatif enerji üretimi küresel ısınmayı önleyecek
Sponsorlu

Karbon negatif enerji üretimi küresel ısınmayı önleyecek

31.05.2021 - 09:19 | Son Güncellenme:

3 kadın mühendis girişimci tarafından kurulan Algae Biodiesel endüstriyel atık suları ve baca gazlarını mikroalgler yardımıyla arıtarak bu atıklardan karbon negatif biyoyakıt üretimi yapmaktadır.

Karbon negatif enerji üretimi küresel ısınmayı önleyecek

Üretilen biyoyakıtlar motorlarda modifikasyonsuz bir şekilde kullanılabilirken, aynı zamanda sera gazı emisyonlarını %90’a varan oranlarda azaltmaktadır. Baca gazının içerisinde bulunan CO2’in absorpsiyonunu gerçekleştirerek, sanayiden atmosfere salınan sera gazı emisyonunun azaltımını gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda endüstriyel atık suyun içerisinde bulunan çevreye zararlı toksik maddeleri bertaraf ederek, deniz/göl/nehirlerdeki biyoçeşitliliği korumaktadır.

Algae Biodiesel 3 farklı çevresel soruna (baca gazı, atık su, egzoz emisyonları) entegre bir clean-tech sistemle çözüm sunduğu için, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden en az 10 tanesinde pozitif etkisi vardır. Pilot AR-GE ve üretim çalışmalarına devam eden Algae Biodiesel, 2021 yılı içerisinde ilk yatırım turunu tamamlamayı hedeflemektedir. Bugüne kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ A.Ş., Güral Porselen, TUSIAD, Otomotiv İhracatçıları Birliği, EPDK-ELDER gibi birden fazla kurumdan hibe desteği alan Algae Biodiesel, Mayıs 2021’de Global Entrepreneur Awards tarafından ‘Global Social Impact Award’ ödülüne layık görülmüştür. Uluslararası mecralarda Algae Biodiesel MIT Cleantech Prizes, Mass Challenge Switzerland, US Gamic Automotive Challenge gibi birden fazla programda yarı final ve finale çıkmıştır. Girişimin kurucusu olan doktora öğrencisi Selen Şenal, ‘Amacımız sanayi ve ulaşımda üretimden tüketime CO2 emisyonlarını azaltarak, küresel iklim değişikliğini 1.5 derecelik sıcaklığın altında tutmaktır.’ diyor. Doğrudan dağıtıcı lisanslı petrol firmalarını hedefleyen Algae biodiesel, EPDK ile birlikte algal biyoyakıt regülasyon çalışmalarına devam etmektedir.

Bu bir ilandır.