Marka Haberleri Işık Üniversitesinden Geleceği Şekillendirecek Yenilikçi Adımlar

Işık Üniversitesinden Geleceği Şekillendirecek Yenilikçi Adımlar

09.08.2021 - 17:20 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk ve en saygın vakıf üniversitelerinden biri olan Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi, 2021 – 2022 akademik yılını büyük yeniliklerle karşılıyor.

Işık Üniversitesinden Geleceği Şekillendirecek Yenilikçi Adımlar

Bu yıl 25’inci kuruluş yıldönümünü kutlayan Işık Üniversitesi, günümüz dünyasının kurumlar için zorunlu kıldığı çeviklik, uyum ve dayanıklılığı hayata geçirmek, ileri derecede akademik ve idari verime sahip bir üniversite olmak ve öğrencilerine bugüne kadar sunduğu kaliteli eğitimi daha da yukarıya taşımak için aldığı önemli kararları uygulamaya koydu.

Haberin Devamı

Bu kapsamda akademik birimlerini yeniden düzenleyen Işık Üniversitesi, yeni akademik yılla birlikte yükseköğretim faaliyetlerine; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi ve Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi olmak üzere üç fakülte ile devam edecek. Bu yenilikle birlikte söz konusu üç fakülte ve tüm lisans programları, üniversitenin Şile kampüsünde yer alacak.

Daha önce mevcut olan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Meslek Yüksekokulunu da tek çatı altında toplayan Işık Üniversitesi, önlisans eğitimine yönelik faaliyetlerini ise Meslek Yüksekokulu ile sürdürecek. Lisansüstü eğitim faaliyetlerinde de yeniliklere imza atan Işık Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü ile Sosyal Bilimler Enstitüsünü de Işık Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü çatısı altında birleştirdi. Meslek Yüksekokulu ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü eğitim faaliyetlerine bugüne kadar olduğu gibi üniversitenin Maslak kampüsünde devam edecek.