Marka Haberleri NATO ülkeleri arasında askeri test anlaşması

NATO ülkeleri arasında askeri test anlaşması

23.12.2020 - 17:31 | Son Güncellenme:

NATO Standardizasyon Anlaşması, (STANAG) NATO ülkeleri arasında ulusal düzeyde onaylanmış olan ve bir standardı kısmen veya tamamen uygulamaya yönelik anlaşmayı içeren bir belge niteliği taşıyor. Bu anlaşmaya göre her NATO ülkesi STANAG’ı uyguluyor.

NATO ülkeleri arasında askeri test anlaşması

NATO Standardizasyon Anlaşması (Standardization Agreement), kısaca STANAG olarak tanımlanmaktadır ve üye ülkeler arasında ortak askeri veya teknik prosedürler veya ekipman için süreçleri, prosedürleri ve koşulları tanımlamaktadır. Örneğin STANAG 4147, cephane bileşenlerinin patlayıcılarla kimyasal uyumluluğu ile ilgilidir. Bu standartta sunulan test prosedürleri şunlardır:

Vakum stabilite testi (manometre ve basınç dönüştürücü)

Isı akışı kalorimetrisi

Termogravimetri (dinamik, izotermal, kinetik ayrışma)

Diferansiyel taramalı kalorimetri

Kimyasal analiz

NATO ülkeleri, standardizasyon anlaşmaları (STANAG) ile askeri alanda bir standarda kavuşmuş olmaktadır. STANAG, farklı birçok testten oluşmaktadır. EUROLAB bütün bu testleri ayrıntılı ve profesyonel bir şekilde gerçekleştirmekte ve sonuçları raporlamaktadır.

STANAG testleri, farklı prosedürlerden meydana gelmektedir:

Çevre testi Stanag 4370

Nato kuvvetleri malzemesi için tasarım Stanag 2895 (aşırı iklim koşulları incelenir)

Deniz elektrik ve elektronik ekipmanlar için elektromanyetik uyumluluk test ve prosedürü Stanag 4435

Deniz elektrik ve elektronik ekipmanlar için elektromanyetik uyumluluk testi Stanag 4436

Deniz elektrik ve elektronik donanım için elektromanyetik uyumluluk testi Stanag 4437

Sınırlı radyo ve radar tarafından üretilen maksimum nato deniz operasyonel elektromanyetik ortamı Stanag 1307

Elektromanyetik radyasyon testi Stanag 4234

Elektrostatik boşaltma ortamı Stanag 4235

Elektromanyetik radyasyon tehlike değerlendirmesi Stanag 4324EUROLAB, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir ve sadece ülkemizden değil, diğer NATO üyesi ülkelerden de gelen talepleri karşılamaktadır. EUROLAB, STANAG askeri test hizmetleri alanında da gösterdiği yüksek performanslı ve kaliteli test hizmetleri ile güvenli, hızlı ve süreklilik gösteren hizmetlerine, profesyonel şekilde devam etmektedir.

Balistik ve Askeri Standartlar Testi Balistik korumadaki standardizasyon, STANAG Standardizasyon Anlaşması’na da girmiştir. Balistik test standartları, balistik malzemeler için belli gerekliliklere sahiptir ve özellikle balistik koruma ürünü amacıyla yapılan testleri açıklamaktadır. Son yıllarda, test yöntemleri geliştirilirken, bir yandan da ölçüm cihazları daha karmaşık hale gelmektedir. Balistik ürünün hedefine bağlı olarak, standartlardaki özellikler farklı olmaktadır. Genel olarak, balistik testlerin sonuçları, standartlarda yer alan belli kriterlere göre test edilen ürünün kabulü veya reddedilmesini içermektedir. EUROLAB, uzun yıllardır balistik ve askeri standartlar testlerini eğitimli ve deneyimli bir çalışan kadrosu ve güçlü altyapısı ile sürdürmektedir. Kuruluşun bu çalışmaları, bir yandan STANAG Standardizasyon Anlaşması, diğer yandan MIL-STD testleri ve diğer uyum programları için, ayrıntılı çözümler sunmaktadır.

NATO ülkeleri arasında askeri test anlaşması

Uygulanan başlıca testler şunlardır:

MIL-STD-810F Test yöntemi 501.2 Yüksek sıcaklık testi

MIL-STD-810F Test yöntemi 502.4 Düşük sıcaklık testi

MIL-STD-810F Test yöntemi 503.4 Sıcaklık şoku

MIL-STD-810F Test Yöntemi 507.4 Nem

MIL-STD-810F Test Yöntemi 509.4 Tuz sisiEUROLAB’ın gelişmiş laboratuvarlarında MIL-STD testi kapsamında, tuz atmosferi, nem, nem direnci, termal şok, yüksek sıcaklıkta ömür, tutuşabilirlik, lehimlenebilirlik, terminal gücü, çözücülere karşı direnç, izolasyon direnci ve temas direnci gibi standartlara uygun testler gerçekleştirmekte ve askeri platformda en iyi ürünlerin geliştirilmesine yardımcı olmaktadır.

Detaylı bilgi için tıklayın.

 Bu bir ilandır.