Advertorial Şeffaf plak tedavisi nedir?
Sponsorlu

Şeffaf plak tedavisi nedir?

28.12.2021 - 10:16 | Son Güncellenme:

Şeffaf plaklar, dişleri sıralayan ve düzelten bir ortodontik tedavidir. Şeffaf plak tedavisi takılıp çıkarılabilen, haftada bir değiştirilmesi gereken ve zaman içinde dişleri doğru pozisyona getiren hastaya özel yapılan şeffaf plaklar serisidir. Şeffaf oldukları ve takıp çıkarılabildikleri için ağızda neredeyse görünmezler.

Şeffaf plak tedavisi nedir

Zenith Dental Center Invisaling Sağlayıcı Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Emir Bahman Şahbaz

İster genç çocuklarınız için ortodontik tedaviyi araştıran bir ebeveyn olsun, ister yıllarca tedaviyi erteleyen bir yetişkin olsun, şeffaf plak tedavisi her yaşa uygulanabilmektedir.

Şeffaf plaklar yemek esnasında çıkarılabildiği için genellikle herhangi bir yiyecek ve içecek sınırlaması yoktur. Bu özelleştirilmiş şeffaf plaklar, dişleri düzeltmek için kullanılır. Şeffaf plak tedavisine başlamadan önce, tedavi hedefleri ve tedavi beklentileri konuşularak bir ortodonti uzmanına danışılması gerekmektedir.

Şeffaf plak tedavisi her yaşta uygulanabilir mi?

Şeffaf plak tedavisi, dişler arasındaki boşlukları kapatmanın yanı sıra sıkışık ve üst üste olan çapraşık dişleri de tedavi ediyor. Şeffaf plaklar, çeşitli diş ve çene problemleri olan hastalarda örneğin; halk dilinde çene ileriliği, çene geriliği, çene darlığı derin kapanış, açık kapanış, çapraz kapanış ve aşırı çapraşık dişleri tedavi etmek için kullanılır.

Şeffaf plak tedavisinde tedavi süreci nasıl ilerler?

Şeffaf plaklar hasta için uygunsa özel bir tedavi planı oluşturmak için muayene, röntgenleri ve dişlerinin 3 boyutlu modeli kullanılır. Ortodonti uzmanı tarafından yapılan tedavi planı, dişlerin nasıl yer değiştirmesi gerektiğini ve onları doğru bir şekilde hizalamanın ne kadar süreceğini belirler. Dişlerin 3 boyutlu modeli ayrıca şeffaf plakların ortodontik sorunları aşamalı olarak nasıl düzelteceğinin görülmesini sağlar. 

Şeffaf plak tedavisi nedir

Şeffaf plak tedavisinin süresi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ortalama şeffaf plak tedavi süresi bir yıldır ancak tedavi süresi her kişinin yaşına ve özel ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterecektir. Her vaka farklıdır, bu nedenle dişler incelendikten ve dijital görüntüler alındıktan sonra tedavi süresi netlik kazanır.

Şeffaf plaklar takıldığında ağrı yapıyor mu?

Ortodontinin felsefesi, dişlerin hareket ettirilerek yerlerini değiştirip şekillendirmektir. Herhangi bir ortodontik tedavide dişler hareket ettiği için ağrı ve tahriş gibi bazı rahatsızlıklar olağandır.

Şeffaf plak tedavisi herkes için uygun mudur?

Şeffaf plak tedavisi, hem yetişkinler hem gençler için uygundur. Gençler, tedavinin kendileri için doğru tedavi seçeneği olup olmadığını görmek için ortodontistle konuşabilirler.

Şeffaf plak tedavisi, yetişkinler ve gençlerin yaygın diş sorunlarını tedavi etmek için kullanılabilir.

Şeffaf plak tedavileri, yetişkinlerin ve ergenlerin çoğunluğunda diş ve çene tedavisinde de kullanılır.

Şeffaf plak tedavisi dişlere nasıl etki eder?

Bir dizi gece plağına benzer şeffaf plaktan oluşur. Plaklar çıkarılabilir ve 1 ya da 2 haftada bir değiştirilir.

Dişleri azar azar hareket ettirmek için bir dizi şeffaf plaket özel olarak üretilir. Her bir plak, serideki bir sonraki ile değiştirilmeden önce yaklaşık bir veya iki hafta takılır ve kademeli olarak öngörülen son konuma doğru hareket eder. şeffaf plak tedavi süresi ortodontist tarafından ve özel ihtiyaçlarınıza göre belirlenir.

İlandır.