Advertorial Su diyetine dikkat!
Sponsorlu

Su diyetine dikkat!

13.08.2022 - 09:53 | Son Güncellenme:

Bilinçsizce doktor kontrolü dışında yapılması sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Su diyetine dikkat

Son dönemde özellikle kilo vermek isteyenlerin bireysel olarak başvurduğu yöntem olan ‘su diyeti’, doktor kontrolü dışında ve bilinçsizce yapılması halinde başka Sağlık problemlerine neden olabiliyor.

Haberin Devamı

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik, su diyetinin bilinçsiz ve doktor kontrolü dışında yapılmasının başka komplikasyonlara neden olabileceğini vurguluyor. Dr Hamit Çelik “su diyeti, ağır metal şelasyon ve toksin temizleme tedavisi uygun protokollerle doktor kontrolünde yapılmalıdır” dedi.

Bu protokollerde öncelikle amaç kilo vermek olmasa da, büyük oranda kilo da veriliyor olması insanların bilinçsizce ‘su diyeti’ yapmasına neden oluyor. ‘Su diyetinin’ doktor kontrolünde ve belirli protokollerle yapılması önem taşıyor” diyor.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik; “Söz konusu uygulamalar ağır diyetlerdir. Doktor kontrolü dışında, kişinin kendi iradesi ile yapması potansiyel başka sağlık sorunlarını ortaya çıkarabilir. Bu sebeple öncesinde yapılacak tetkiklerle, doktorun uygun görmesi halinde destek olarak çeşitli vitamin ve minarelerin takviye olarak alınması gerekmektedir. Su diyeti vücudun otofaj sistemini devreye sokarak bağışıklık sistemi tarafından vücutta birikmiş toksinler, ağır metaller, bakteri, iltihap, mantar, virüs, gibi zararlı maddeleri temizlemeyi amaçlar. Vücudu uzun sure aç bırakmak psikolojik açlığı yok eder, bilinçaltı acıkma hissini yok eder. Bu şekilde beyin ve vücut açlığı ögrenir kişide az yemeyi öğrenir buna bağlı olarak kişi zayıflar” diyor.

Haberin Devamı

İlandır