R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Haftanın en dikkat çekici astrolojik olayı Mars’ın 5 Temmuz’da Boğa burcuna ilerlemesi olacak. Bu yeni süreçte maddi güven ve huzur aradığımız konularda daha fazla çaba, istek ama aynı zamanda bizi mücadeleye yöneltecek, masrafları da arttırabilecek durumlar var. 5’inden itibaren düşüncelerimizde daha hassas ve korumacı, hatta sessiz bir tutum içine girebiliriz. Ailevi konular ve güvenlik duygumuz üzerinde daha çok durabiliriz. 8 ve 9’unda duygusal alanda bizi huzursuz kılabilecek koşullar olabilir. Daha sakin düşünmemiz, endişelerimizi iyi yönetmemiz gerekebilir.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

3 Temmuz Pazar

Öğle sonrasında yeteneklerimizi daha iyi kullanabileceğimiz, hızlı düşünebileceğimiz olanaklar var.

4 Temmuz Pazartesi

Öfkeye ve ani çıkışlar yapmamaya özen gösterelim. Çok şey başarabiliriz.

5 Temmuz Salı

Maddi bir konu bizi harekete geçmeye zorlayabilir. Biraz daha uyanık olalım.

6 Temmuz Çarşamba

Bugün kendimizi anlatmak ve ilişkilere zaman ayırmak için oldukça hızlı koşullar var.

7 Temmuz Perşembe

Duygusal açıdan önemsediğimiz, ailevi bir konu için oldukça çaba gösterebiliriz.

8 Temmuz Cuma

Özellikle dikkatli ve sakin olmamız gereken bir gündeyiz. Duygusal açıdan tartışmalara, güvensizliklere çok açığız.

9 Temmuz Cumartesi

Psikolojik açıdan yenilenme gerekiyor. Kendi kendimizi yıpratmamaya çalışalım.

 Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu hafta özellikle 5’inden itibaren parasal konularda daha dengeli ve önlemci olmaya bakın. Harcamalar artabilir. İş konusunda gereksiz masrafları kısmalısınız. Maddi alanda daha fazla destek arayabilirsiniz. Ayrıca bu dönemde evde, yerleşimde de hareketlenme ve değişim olabilir. Evde daha çok meşgul olabilirsiniz. Bu dönemde ailevi konulara güçlü bir vurgu var. 7’si civarında eşinizi de ilgilendiren bir konu ya da karşıtlık içeren bir konuda yapıcı olmaya gayret edin. 8’inde de güvensizlik içerebilecek bir durum yaşanabilir. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu hafta 5’inden itibaren burcunuza ilerleyen Mars enerjinizi yükseltiyor ve sizi harekete geçiriyor. Kimi zaman bu durum haksız bir nedenden, parasal bir durumdan da kaynaklanabilir. Bu dönemde kişisel isteklerinizi, hedeflerinizi daha çok ortaya koyma imkanınız var. Ayrıca yakın çevreniz ile görüşmeler, kardeşler ve iletişim içeren konular da hareketlenebilir. 7’si civarında iş ortamına, hizmet ya da düzeninize ilişkin bir çaba içinde olabilirsiniz. Hızlı adımlar ve yeni temeller inşa edebileceğiniz olanaklar var. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu hafta 5’i ile birlikte kaynaklarınızı, maddi konuları öne çıkaran değişiklikler ve hassasiyetler var. Düşüncelerinizi daha iyi takip etmeli, nelerden etkileniyorsunuz, daha çok farkına varmalısınız. Ayrıca bu dönemde isteklerinizde sizi geride tutan ya da tam olarak harekete geçmenizi engelleyen bazı endişeler, belirsizlikler olabilir. Bu yüzden sonunu göremediğiniz konularda adım atmamalısınız. 7’si civarında sevdiğiniz bir konuda, kendinizi göstermek alanında daha çok şey yapabilirsiniz. Aşkta da hareketlilik devam ediyor.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu haftadan başlayarak maddi güveninizi, birikimlerinizi ilgilendiren konularla daha fazla ilgilenebilirsiniz. Gelecek beklentilerinizde yenilik isteği var. 5’inden itibaren iletişim gezegeni Merkür burcunuza geçerek sizi daha çok hareket, görüşme ve yolculuk getirebilir. Kendinize güveninizi arttırabilecek adımlar, yeni başlangıçlar söz konusu. 7’si civarında ise özellikle önem verdiğiniz eviniz, ailenizi ya da yerleşiminizi ilgilendiren konulara odaklanabilirsiniz. Bu dönemde şahsi alanda pek çok yeni adım atacağınız görülüyor.

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu haftadan başlayarak özellikle işle ilgili konulara, hedeflerinize daha kararlı biçimde yaklaşmanız gerekebilir. Bu dönemde sorumlu olduğunuz konularda, statünüzü de ilgilendirebilecek olaylar içinde daha fazla çaba hatta mücadele içeren durumlar yaşanabilir. Daha mantıklı olmaya gayret etmelisiniz. Kimi zaman yanlış bilgi ve değerlendirmeler ya da hassasiyetler de gündeme gelebilir. 7’si civarında yakın çevrenizde, görüşmeler ve ziyaretler içinde daha fazla şey yapmak isteyebilirsiniz. Biraz daha sakin düşünmeye bakmalısınız. 

Haberin Devamı

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bugünlerde, özellikle 5’inden itibaren ailevi projeler, hedefler üzerinde daha çok durabilirsiniz. Belki de duygusal yönde sizi bağlayan bir istek yeni bir hal almaya başlayabilir. Yine bu dönemde uzaklarla ilgili işler, içerisinde yabancıların olduğu konular nedeni ile de çaba sarfedebilirsiniz. Fikirlerinizde daha orijinal olmak isteyebileceğiniz günlerdesiniz. Gruplar, arkadaşlıklar içinde yapılabilecek çok şey var. 7’si civarında harcamalarınız ve birikimleriniz üzerinde daha çok durabilir, daha fazla destek arayışında olabilirsiniz. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönem gerek mesleğinize ve statünüze, gerekse sorumluluklara yeni bir hava getirmekte. Ailevi bir konuda ya da işte fikirleriniz, görüşmeler daha fazla dikkat gerektiriyor. Bu dönemde evlilik, anlaşmalı konular var. Ancak bu arada bazı riskli durumlar, kimi zaman maddi açıdan endişe yaratabilecek krizler dahi gündeme gelebilir. Ortaklı işlerde, finansal alanda daha sakin düşünmeye bakın. Özellikle 7’si civarında şahsi alanda daha hızlı ve etkin davranmanız gerekiyor olabilir.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bugünlerde ilişkilerinize, karşılıklı konulara daha çok özen göstermelisiniz. Eğer şimdiye kadar ifade edilmemiş bir sıkıntı ya da sorun var ise, 5’inden sonra ilişkilerinizde bu durum aniden dikkat çelebilir. Yeni bir beraberlik konusu da mümkün. Yine bu dönemde uzaklarla ilgili görüşmeler, hareket ve yolculuklar açısından da çok şey öğrenebilirsiniz. Düşüncelerinizi daha verimli kullanabileceğiniz günlerdesiniz. Eğitim de keyif verici olabilir. 7’si civarında ise biraz daha uyanık ve kontrollü olmakta fayda var. Kimi zaman gizli ya da yeteri kadar bilinmeyen bir durum yüzünden daha çok uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bugünlerde son altı aydır süregelen koşulların iyice değişmeye başladığını görebilirsiniz. Yeni bir karar aşamasındasınız. Aynı zamanda sizi psikolojik açıdan etkileyen konular, içerisinde ailenizin ya da ortaklı işlerin de söz konusu olduğu durumlar gündeme gelebilir. Bu dönemde özellikle 5’inden sonra, sağlık, çalışma ortamınızı ilgilendiren koşullar ve hizmet konularında daha fazla çaba göstermek, artan iş yükünü iyi yönetmek gerekebilir. 7’si civarında gruplar ve ortaklıklar içinde daha fazla çaba sarfedebilirsiniz. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Yılın bu döneminde Güneş karşıt burcunuzda ilerlerken önemli sonuçlar ve size muhasebe yaptırabilecek durumlar dikkat çekmeye başlıyor. Değerlendirmeler, karşılıklı konular özellikle önemli. Bu dönemde tek başına hareket etmeniz pek kolay değil, bu nedenle istediğiniz yönde karar alamayabilirsiniz. 5’i sonrasında görüşmeler ve ilişkiler hız kazanmakta. Bu dönemde aşkta daha tutkulu ama aynı zamanda tartışmalı durumlar öne çıkabilir. 7’si civarında işinizi ve ilişkilerinizi daha dikkatli şekilde yönetmelisiniz. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bugünlerde uğraştıran koşullar, enerjinizi daha iyi kullanmanızı gerektiren bazı külfetler gündeme gelebilir. Çalışma hayatınızı, hizmet ve uğraşıları ilgilendiren gelişmeler, kimi zaman sağlığınızı ya da başkalarının durumları yüzünden sizi de uğraştıran koşulları daha iyi yönetmeye çalışmalısınız. Yine bu dönemde evde hareketlilik ya da taşınma, masraf içeren konular da dikkat çekebilir. 7’si civarında ise sevdiklerinizle ilgili bir konu, içerisinde uzakların da olabileceği bir alanda daha fazla şey yaptığınızı görebilirsiniz. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu dönemde Yengeç burcunda ilerleyen Güneş size yeni olanaklar, daha akıcı koşullar ve yaratıcı olabileceğiniz fırsatlar sunmakta. Aşkta, sevdiklerinizle ilgili konularda, yaratıcı çalışmalarda daha mutlu ve keyifli olabilirsiniz. 5’i sonrasında hareket, yolculuklar, eğitsel uğraşlar kolaylaşmakta. Çocuklarla ilgili gelişmeler de olumlu sonuçlar getirebilir. Bu dönemde yakın çevrenizde, görüşmelerinizde ve sözlerinizde daha kararlı olmak gerekecek. 7’si civarında ortaklı bir iş konusunda, finansal işlerde daha hızlı hareket edebilirsiniz.