Geri Dön

Bakla yemeği tarifi

Zeytinyağlı denince akla gelen ilk yemeklerden biri bakla. Taze bakla tarifimiz ile sofranızı donatıp, evdekilere ziyafet verebilirsiniz... İşte zeytinyağlıların en sevilenlerinden taze bakla tarifi!

Bakla yemeği tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

• 1 kg taze bakla

• 2 tane soğan

• 1 adet yemek kaşığı ölçüsü salça

• 2 tane çay kaşığı ölçüsü kırmızı tozbiber

• Tuz

• 1 tane tatlı kaşığı ölçüsü toz şeker

• Yarım limon suyu

• 3 tane su bardağı ölçüsü kaynar su

• 1 adet çay bardağı ölçüsü sıvıyağ

Bakla Yemeği Nasıl Yapılır?

1. Taze baklaları başlarını temizleyip 3’e bölün. Bol su ile yıkayın.

2. Soğanı ufak ufak doğrayın.

3. Tencereye sıvı yağı ekleyin.

4. Soğan ekleyin ve iyice pişene kadar kavurun.

5. Baklayı ve salçayı tencereye ekleyin, 8 dakika kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

6. Kırmızı toz biberi ve sıcak suyu ekleyin.

7. Damak tadınıza göre tuz ekleyin.

8. Orta hararetli ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

9. Sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis yapınız.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber