Bilgi Rehberi Korona Aşı Randevusu Alma 2022: Covid hatırlatma dozu kimlere, ne zaman yapılacak?

Korona Aşı Randevusu Alma 2022: Covid hatırlatma dozu kimlere, ne zaman yapılacak?

11.07.2022 - 02:04 | Son Güncellenme:

Koronavirüs salgını kapsamında hatırlatma dozu aşı radevu sistemi açıldı. Fahrettin Koca, omicron'a bağlı koronavirüs vakalarının Türkiye'de de artış gösterdiğini belirtmesi ardından hatırlatma dozu için randevuların açıldığını duyurdu. Peki, koronavirüs hatırlatma dozu aşı randevusu nasıl ve nereden alınır? MHRS aşı randevu ekranı...

Korona Aşı Randevusu Alma 2022: Covid hatırlatma dozu kimlere, ne zaman yapılacak

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüse karşı hatırlatma dozunu yaptırmak isteyenler MHRS sistemi üzerinden randevu alabilecekler. Bakan Koca, 50 yaş üstü riskli gruplar için hatırlatma dozu randevularını önerdi. İşte, covid-19 hatırlatma dozu aşı randevusu alma...

Haberin Devamı

KORONAVİRÜS HATIRLATMA DOZU KİMLERE, NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakan Koca, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Omicron’a bağlı vakalar Türkiye’de de artış gösteriyor. Bayramda dikkat etmeli. Maskeyi zaruri kılan ortamlar biliniyor. 50 yaş üstüyle risk grubundakilerin son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse hatırlatma dozunu ısrarla öneriyoruz. Aşıya bizim verdiğimiz önemi sizler de verin.'' sözlerine yer verdi.

KORONA AŞI RANDEVUSU NASIL NEREDEN ALINIR?

Aşı randevusu ''mhrs.gov.tr ve enabiz.gov.tr" siteleri ile Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabiz mobil uygulamaları üzerinden alınabiliyor.

Öncelikli grupta olup olmadığını, aralarında boşluk olacak şekilde "AŞI", "T.C. kimlik numarası" ve T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesini yazarak 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek sorgulayabiliyor.

Haberin Devamı

KORONA AŞI RANDEVUSU ALMA...