Bilgi Rehberi MasterChef Alican kimdir, kaçıncı oldu? MasterChef 2019 Alican Sabunsoy kaç yaşında, nereli?

MasterChef Alican kimdir, kaçıncı oldu? MasterChef 2019 Alican Sabunsoy kaç yaşında, nereli?

18.10.2022 - 18:43 | Son Güncellenme:

Alican Sabunsoy, MasterChef 2019 sezonunda yer alan isimlerden. Yarışmacı, Adana'da dünyaya geldi ve Mersin'de turizm ve otelcilik eğitimine başladı. Mutfağa ilgisi ise Mersin'de bulunduğu yıllarada başladı. Peki, MasterChef Alican Sabunsoy kimdir, kaç yaşında?

MasterChef Alican kimdir, kaçıncı oldu MasterChef 2019 Alican Sabunsoy kaç yaşında, nereli

MasterChef Alican, mutfaktaki başarıları ile 2019 sezonuna damga vuran isimler arasında yer alıyor. Yarışmacı, sezonun ikincisi oldu. Üniversite eğitimin,i yarıda bırakarak mutfağa yöneldi. Çeşitli mutfaklarda çalışmalarını sürdürdü. İşte, Alican sabunsoy hayatı ve kariyeri...

Haberin Devamı

ALİCAN SABUNSOY KİMDİR?

Sabunsoy, 5 Ocak 1991 tarihinde Adana'da dünyaya geldi. İlköğrenimini Adana'da tamamlayan Alican Sabunsoy, ardından da Mersin Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünü kazanarak eğitimine devam etti. Mutfağa ilgisi, Mersin Üniversitesi'nde tanıştığı bir şef aracılığıyla başlayan Sabunsoy, okulunun ikinci senesinde çalışmaya başladığını belirtiyor. Böylece eğitimini yarıda bırakıp yoluna aşçı olarak devam ettiğini ekliyor.

Farklı mutfaklarda farklı deneyimler yaşayan Alican Sabunsoy, son olarak Adana'da şefliğini de yaptığı Uzak Doğu restoranından ayrılarak İstanbul'a yerleşti. 2019 MasterChef yarışmasına katıldı. Yarışmada şampiyon olan Cemre'nin ardından ikinciliği elde etti.