Cumartesi Antalya’da kasım ayında kablolu su kayağı

Antalya’da kasım ayında kablolu su kayağı

01.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Antalya’daki Hip-Notics’te, Köprüçay’dan gelen kaynak sularıyla doldurulan üç gölette kablolu su kayağı ve wakeboard yapılıyor

Antalya’da kasım ayında kablolu su kayağı

Antalya’nın kış aylarında sıcaklığının ortalama 24 derece olacağı tahmin ediliyor. Hip-Notics’teki göletlerin su sıcaklığı ise kış boyunca 17 derecenin altına düşmeyecek” diyor Hip-Notics’in kurucusu Metin Levi. Biz, İstanbul’da her geçen gün daha kalın giyinirken kasım ayında bile cable-ski park Hip-Notics’te sporcular ve turistler kayak yapıyor.
Tellere bağlı bir mekanizma sayesinde su üzerinde kayılabilen park 200 dönüme yayılıyor. Dünyanın en büyük cable-ski parklarından biri olan Hip-Notics’teki üç gölet farklı amaçlar için kullanılıyor.

Hızı saatte en az 20, en fazla 65 kilometre
350 metre uzunluğundaki ilk gölette mono ski (tek kayak) yapanlar için slalom pisti bulunuyor. Üzerinde dört tane rampa bulunan ikinci gölet wakeboard yapanlara göre tasarlanmış. Üçüncü gölet ise yeni başlayanlara ayrılmış. Wakeboard’u bilmeyenler bu gölette eğitmenler eşliğinde öğreniyor.
Metin Levi eski bir çeltik tarlasını satın almış ve 10 milyon dolar harcayarak bu parkı yaratmış. Levi cable-ski parktaki sistemi açıklarken şunları söylüyor: “Sistem kış kayağından bildiğimiz teleski metoduna benziyor. Kayma, elektrik ile çalışan bir motor sayesinde hızla hareket eden kabloya tutturulan iplerle gerçekleşiyor. İplerin hızı saatte en az 20, en fazla 65 kilometre gidecek şekilde ayarlanabiliyor. Gölde 10-12 kişi aynı anda kayabiliyor.”

Göletlerde su temiz, isteyen yüzüyor
Antalya Havalimanı’na 38 kilometre uzaklıktaki Hip-Notics’teki göletlere su Köprüçay’dan geliyor. Ziyaretçilere göre, dünyadaki pek çok su kayağı parkından farklı olarak burada su temiz ve berrak.
Kayaktan sıkılırsanız yaz aylarında gölde plaj voleybolu oynayabilir, trambolinde zıplayabilir, yakındaki gölde sazan balığı avlayabilir veya göletlerde yüzebilirsiniz.
Hip-Notics’e giriş fiyatı 35 avro. Tesise girdikten sonra kayak kiralamaya ve kaymaya ücret ödemiyorsunuz. Gerekli ekipmanlar ve can yeleği fiyata dahil.