Cumartesi “Birçok kişi inanamasa da artık bitiriyoruz”

“Birçok kişi inanamasa da artık bitiriyoruz”

13.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dört yıl önce, Urla’da geçen bir yaz dizisi olarak yayın hayatına başlayan “Kavak Yelleri”, ağustos sonunda bitiyor. Hikaye ileri sarıldı, dizinin liseli karakterleri evlenip çoluk çocuğa karıştı. Yine de hâlâ başlarında kavak yelleri esiyor

“Birçok kişi inanamasa da artık bitiriyoruz”

Kavak Yelleri” lise çağında dört gencin yaşamlarını konu alan bir kasaba hikayesi olarak yola çıktı. Çocukken birbirlerinin yaralarını öperek iyileştiren dört çocuk zamanla büyüdü ama birbirlerinden hiç kopmadı. Öpünce geçemeyecek kadar büyük yaraları olduğunda da hep birbirlerinin yanında durdular. Büyümek için sabırsızlanırken üniversite sınav stresi, aile sorunları, aşk acıları, para sıkıntıları, hastalıklar, ölümler hayatlarının akışını değiştirdi. Şehirler değiştirdiler, ülkeler terk ettiler, okullar kazandılar, aşklar yaşadılar, evler kurdular, düzenler bozdular, parasız kaldılar, zengin oldular, hapse düştüler, hastanelik oldular, evlendiler, çocukları oldu. İzleyiciye pek çok kez “Bu kadar da olmaz artık” dedirttiler.
Dizinin son bölümü -bir değişiklik olmazsa- 30 Ağustos’ta yayımlanacak. Kalabalık senaryo ekibinden Gökhan Horzum ve Ekin Atalar, “Birçok izleyici Kavak Yelleri”nin biteceğine inanamıyor. Oysa çok az kaldı. En başında mutlu bir son hedeflemiştik. Şimdi de
o hedefe doğru gidiyoruz” diyor.


Dizinin senaristlerinden Ekin Atalar:

“Seyirciyi ters köşeye yatıracağız”

Haberin Devamı

-Dizi başladığı günden beri hep Kanal D’de yayımlandı.
-Hayat, dizinin karakterlerini zaman zaman başka şehirlere, hatta başka ülkelere savurdu. Ama büyük ölçüde İstanbul’da, İzmir’de ve Seferihisar-Sığacık-Urla üçgeninde yaşadılar. Ekin Atalar, “Hikaye başladığı yerde bitiyor. Seyirciyi bazı konularda ters köşeye yatıracağız” diyor.
- Dizide pek çok kez zaman atlaması yaşandı. Kısa süreli, haftalık atlamaların yanı sıra Deniz-Aslı-Mine ve Efe’nin arabayla denize düştükleri bölümden sonra üç yıllık bir zaman atlaması yaşandı. Son yedi bölümlük sürece girmeden önce de hikaye beş yıl ileriye gitti.
- Senaryo kalabalık bir ekip tarafından hazırlanıyor. Son bölümlerin senaryosu yedi kişi tarafından yazıldı. Dört yıl içinde bu ekibe katılanlar, çeşitli sebeplerle ayrılanlar oldu. Gökhan Horzum bu kadar kalabalık bir ekip olmanın en büyük avantajının işbölümüne olanak sağlaması olduğunu söylüyor. Horzum, “Birileri hikaye grubunda, birileri tretmanı yazıyor, birileri diyalogları ve mizanseni hazırlıyor. Bu sayede her aşamada hikayeye dışarıdan bakabiliyoruz. Bu da aksaklıkların daha çabuk düzeltilebilmesi imkanını sağlıyor. Bir de tabii daha seri çalışıyoruz. Kalabalık ekibin dezavantajı ise sık sık fikir ayrılıklarının yaşanması” diyor.
- Dizinin müzikleri Pinhani grubu tarafından hazırlandı. “Hele Bi Gel”, “Bir Anda”, “Beni Al”, “Sevmekten Hiç Usanmam”, “Gözler Anlatır”, “Seni Bana Anlatırlar” şarkılarını duyup da “Kavak Yelleri”ni anımsamayan var mı?
- Diziye pek çok konuk oyuncu dahil oldu. Ama kemikleşen kadro Aslı-Deniz-Mine-Efe-Güven’in yanı sıra Su, Atakan, Halil, Efe’nin abisi Metin’den oluşuyordu.


“Güven’in geldiği, Efe’nin öldüğü bölümler bizi heyecanlandırdı”


“Kavak Yelleri” izleyicisi diziyi heyecanla takip etti. Senaristler hangi bölümleri yazarken heyecanlandı? Senarist Gökhan Horzum: “Efe’nin Aslı’ya olan aşkını kabullenme sürecini anlattığımız ilk sezonun son bölümleri bizi heyecanlandırmıştı. Deniz ile Mine’nin bir araya gelişini anlattığımız bölümler, Deniz’in hayatına marjinal bir kız olan Ada’nın girmesi ve hayatını kaybetmesi aklımızda kaldı. Efe, Deniz, Mine ve Aslı’nın trafik kazası geçirdikleri sezon finalinin yanı sıra Güven’in diğerlerinin arasına katıldığı, Efe ile Aslı’nın karşılaştığı, Efe’nin hayatını kaybettiği bölümler de bizi heyecanlandırdı.”



Kadın kahramanların ikisi de anne oldular


Atalar: “Kavak Yelleri’ izleyiciler tarafından çok sevilen bir dizi. Dizinin sürekli takipçileri senaryodaki olaylara tepkilerini internet yoluyla anında bizimle paylaşıyor. Mesela Aslı ile Efe’nin aşkına sadık olan büyük çapta bir kitle var. Onlar Efe’nin ölümünün ardından Aslı ile Güven’in tekrar birlikte olma ihtimaline karşı çok duyarlı ve tepkililer. Bu grubun Facebook’tan organize olarak bizi mesaj yağmuruna tuttukları bile oldu. Ve birçok izleyici ‘Kavak Yelleri’nin biteceğine hâlâ inanamıyor.”


Dizinin senaristlerinden Gökhan Horzum:

“Mutlu son hedeflemiştik”


- Kavak Yelleri nasıl bitecek? Dizinin hayranları çeşitli forum sayfalarında gönüllerinden geçen final sahnesini paylaşıyor. Ama önemli olan senaristlerin ne düşündüğü. Yapım ekibi elbette neler olacağı açıklamıyor ama “mutlu son severler”in içini rahatlatıyor: “En başında mutlu bir son olmasını hedeflemiştik. O hedefe doğru devam etmekteyiz.”
-Dizinin son bölümünün çekimi tamamlandı. Oyuncular ve çalışanlar Pinhani konseriyle Seferihisar halkına veda etti.