Cumartesi ‘Evet, gerçekten Kerem söylüyor’

‘Evet, gerçekten Kerem söylüyor’

04.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes Spor Kulübü taraftarlarına teşekkür etmek amacıyla çekilen reklam filminde basketbolcu Kerem Tunçeri, Duman’ın “Senden Daha Güzel” isimli şarkısını seslendiriyor

‘Evet, gerçekten Kerem söylüyor’

Taraftarların tribünlerde büyük bir aşkla bağlı oldukları takımları için besteledikleri ya da uyarladıkları şarkıları söylediğini görmeye alışkınız. Peki ya sporcuların taraftarları için şarkılar söylemesine? İlk olarak iki gün önce Facebook’ta yayımlanan, görünce işi gücü bıraktırıp bizi ekrana kilitleyen, “Şarkıyı söyleyen gerçekten Kerem Tunçeri mi?” sorusunu akıllara getiren reklam filmi işte bu yüzden şaşırtıcı. Filmde Anadolu Efes Spor Kulübü’nün beş yıldız oyuncusu Kerem Tunçeri, Sinan Güler, Sasha Vujacic, Tarence Kinsey ve Cenk Akyol bir garajda Duman’ın “Senden Daha Güzel” isimli şarkısını taraftarları için seslendiriyorlar. Takımla reklam filminin perde arkasını konuşmak üzere Anadolu Efes tesislerinde buluşuyoruz. Antrenmanda bir sakatlık geçiren Sasha Vujacic erken ayrılmak zorunda kaldığı için röportaj sırasında bizimle olamıyor. Kalan sağlarla reklam filmini birlikte izleyeceğimiz salona doğru yol alıyoruz. Ekip bu kadar uyumlu ve eğlenceli olunca yolda küçük çaplı bir kartopu savaşı da şart oluyor. Sonra birlikte reklam filmini izliyoruz. Onlar sonuçtan memnunlar, ben de çok beğeniyorum. Taraftarlarından yoğun istek gelirse bir de albüm çıkarırlar mı dersiniz?

Haberin Devamı

* Bu reklam fikriyle size geldiklerinde nasıl bir tepki verdiniz?

Cenk Akyol: Çok heyecanlandık çünkü bir basketbol takımının garajda müzik yapıyor olması güzel bir fikirdi.

* Sizin sesinizin kullanılacağını söylediklerinde korktunuz mu?

Kerem Tunçeri: Çekindim tabii. Sonuçta şarkıcı değiliz. Kolay değil bizim için. Nasıl tepki geleceğini de pek kestiremedik o anda. Ama sonuçta güzel bir iş çıkmış ortaya. Şimdi bakınca iyi ki de yapmışız diyorum.

* Nasıl kabul ettiniz şarkı söylemeyi?

Kerem T.: Kabul etmedim ilk önce. Başka biri seslendirsin dedim ama güzel olacağını, bir denememi söylediler. Başta epey heyecanlandım, çok da güzel bir sesim yok ama fena söylememişiz, güzel çıkmış burada.

* Siz nasıl değerlendiriyorsunuz onun performansını?

Tarence Kinsey: Şarkı söyleyebildiğini bilmiyordum ama videoya bakınca çok iyi bir iş çıkardığını gördüm.

* Ne kadar sürdü bu filmin çekimleri, nasıl geçti?

Kerem T.: İki gün sürdü. Benim şarkı söylemem biraz zordu onun dışında pek zorlanmadık. Hatta çok eğlendik.

“Şarkının Kerem’in söylediği versiyonunu daha çok sevdim”

* Müzik yapan var mı aranızda?

Sinan Güler: Yok. En yakın olan benim herhalde, benim de en yakın olduğum şey “Guitar Hero” oyunları. Çocukluğumda piyano çaldım. Uzun bir süredir gitar çalmayı da istiyordum. En azından bir reklamda böyle bir şeyi yapmak güzel oldu.

* Duman’ı sever misiniz?

Tarence K.: Bu reklam vesilesiyle öğrendim. Şarkı güzel ama ben Kerem’in söylediği versiyonu daha çok sevdim (gülüyor).
Cenk A.: Biz biliyorduk şarkıyı elbette... Çok güzel şarkı. Ama Duman çok da fazla dinlediğim bir grup değildi.
Sinan G.: Ben Duman’ı severim. Canlı olarak dinleme fırsatım hiç olmadı ama müzik tarzları hoşuma gidiyor.

* Nasıl bir ilişki var Anadolu Efes ile taraftarları arasında?

Tarence K.: Anadolu Efes taraftarı çok güzel destek oluyor zaten. Her gün, her oyunda yeni taraftarlar kazanıyoruz. Onlar da her fırsatta bize sevgilerini gösteriyorlar. Bu reklam filmi onlara iyi bir hediye olacak sanırım.
Sinan G.: Basketbol sahada seyirci olduğunda çok daha güzel oluyor.
Bu anlamda maçlar da birer konser gibi görülebilir. Biz de seyirciler için sahadayız. Takımın başarısı önemli ama gelen seyircinin memnun şekilde dönmesi amacıyla bir gösteri yapıyoruz sonuçta. Bu tarz şeyler de taraftarla sporcuyu yakınlaştırıyor.

Haberin Devamı

“Bu reklam filmi sporcuları daha da çekici kıldı”

Haberin Devamı

Uygar Kutlu - Yönetmen
* Kerem’le (Tunçeri) lise yıllarında farklı takımlarda basketbol oynamışlığımız var. Bu projede bir araya gelmemiz hoş bir tesadüf oldu.
* Çekimlere başlarken karşımıza ne çıkacağını bilmiyorduk. Sete girdik. Ellerine gitarları, davulları verdik. Çok yakıştı. Bir grup kursalar, albüm çıkarsalar fena olmazmış aslında diyebileceğimiz bir durum çıktı ortaya.
* Daha önce neredeyse hiç müzikle ilgilenmemişler ama reklamda epey çaldılar. Cenk Akyol hiç davul çalmamıştı mesela. Günün sonunda parçadan kopup ataklar bile yapıyordu. En büyük şoku Kerem Tunçeri yaşattı. Başta acaba başka bir vokal kullanır mıyız diye düşünmüştük ama buna gerek kalmadı. Kerem şarkıyı kendine özgü bir şekilde, çok güzel söyledi.
* Hakikaten seyirciyi stada çekecek bir film oldu. Özellikle de kadın seyircileri. O oyuncuları farklı bir halde, iyi bir müzik grubuymuş gibi görmeleri onları daha da çekici kıldı. Herkesin bir favorisi var. “Aa Kerem öyle miymiş, Sinan ne tatlı“ gibi tepkiler veriyorlar.

Haberin Devamı

“Kerem’in gerçek sesi kullanıldı, oynama yok”

Volkan Karakaşoğlu - Kreatif direktör TBWA / Istanbul
* Taraftarı tribüne çekecek bir fikir aradık. İşin normali şöyledir ya, taraftar takım için bir şarkı yazar ve söyler. Biz bunun tam tersini yapalım dedik.
* Ben Anadolu Efes’i çocukluğumdan beri takip ederim. O yüzden beni daha fazla duygulandırdı bu proje oldu bu. 30’lu yaşlarında birçok Anadolu Efes taraftarı olduğunu düşünüyorum. Hepimiz o Koraç Kupası’nı, Naumoski’leri, Richard’ları hatırlıyoruz.
O taraftarlar için daha da özel oldu bu reklam.
* Kerem üst düzey bir oyuncu olmasının yanısıra çok da iyi bir vokalist çıktı. “Kerem mi söyledi gerçekten?” gibi sorular soruluyor. Sporcuların bu kadar iyi şarkı söylemesini kimse beklemiyor. Bu Kerem’in kendi sesi. Üzerinde hiçbir oynama yok.
* Duman da kendi hayran kitlesine yazmıştı bu şarkıyı zaten. O yüzden başka bir şarkıyla çalışmazdı bu fikir. Duman reklamlara şarkı
verme konusuna pek sıcak bakmıyor ama bu projeyi çok sevdiler. Anadolu Efes’i de seviyorlar bildiğim kadarıyla.