Cumartesi Harfler başköşeye yerleşiyor

Harfler başköşeye yerleşiyor

19.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ev aksesuarı olarak kullanabileceğiniz harfler, yastıklar ve semboller üreten Fifiletters, yaratıcısı Gizem Esgin’in kaybettiği annesine mektup yazma isteğiyle ortaya çıkmış. Ablası ve babası da işin içine girince aile şirketine dönüşmüş

Harfler başköşeye yerleşiyor

Instagram sadece kişisel fotoğraf paylaşma alanı olmaktan çıkalı çok oldu. Farklı ve güzel şeyler keşfetmek isteyenlerin de adresi artık. Biz de böyle bir hesaplar arası dolaşma anında çok tatlı bir hesap keşfettik: Fifiletters.

Haberin Devamı

Ev dekorasyonuna yönelik harfler, yastıklar ve semboller yapan Fifiletters’ın duygusal bir kuruluş hikayesi var. Yaratıcısı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu Gizem Esgin. Doktoru, Esgin’e yaklaşık 10 yıl önce kaybettiği annesine, belki acısı hafifler diye, mektup yazıp vedalaşmasını önerince Fifiletters ortaya çıkmış. Oturup mektup yazmayı fazla dramatik bulan Esgin onun yerine metalden harf tasarımları yapmaya, onları boyamaya, ışıklandırmaya başlamış ve annesine mektubunu
bu şekilde yazmayı hayal etmiş.

Aynı duyguları yaşayan ablası Nil Esgin’in “Ben yastık yaparım”, babası Yaşar Esgin’in “Ben de ahşaptan harf yapayım” demesiyle bir “aile şirketi”ne dönüşmüş. Arkadaşlarının “Bunlar çok güzel, biz de istiyoruz, bize de yap” istekleriyle de bugünlere gelmişler.

Haberin Devamı

Kişiye özel tasarım

Fifiletters’ta klasik, retro, vintage, kişiye özel tasarım, neon ve ahşap harfler ile yastıklar ve panolar gibi ürünler var. Harflerde en çok kişiye özel, melekli ve ampullü vintage modeller tercih ediliyormuş.

Esgin bu harf olayının şimdilerde dünyada trend olduğunu söylüyor. Ama içi ışıklı ve desenli model harfleri için “Değil Türkiye’de,
yurt dışında bile yok” diyecek
kadar iddialı.

Harflerin bu kadar sevilmesini modellerinin çoğunu kişiye özel yapmalarına bağlıyor Esgin. Mesela Bulut isimli biri için bulut desenli harf hazırlıyorlar. Fil, baykuş seviyorsanız harflerin içine o desenleri koyuyorlar. Bu ara harf dışına çıkmaya başlamışlar; love, hope gibi yazılar, panolar, semboller yapıyorlar. En son Çiçek ve Barış isimli bir çiftin düğünü için isimlerinin sembollerini yapmış. Genelde yeni evliler evleri ve düğünleri için yaptırıyorlarmış.
Aileler ise daha çok çocuklarının odaları için tercih ediyorlarmış.

Fifi’ye mektup

Esgin’in en büyük hayali ekim başında Çukurcuma’da açmayı planladıkları dükkanlarının açılışından sonra, annelerinin doğum gününde sattığı harflerle ona bir mektup yazmak. Sadece tek bir harfi eksikmiş: U. O zamana kadar hâlâ satamamış olursa mektupta “u” harfinin yerini boş bırakacakmış. Siparişleri Instagram hesabından ve sitesinden verebilirsiniz.