Jimnastikçi ikiz kardeşler arasındaki büyük rekabet13 yaşındaki ikiz kardeşler Gizem ve Tuğçe Oylumlu altı yıldır birlikte ritmik jimnastik yapıyor. İkisinin de Türkiye’de ve yurtdışında yüksek dereceleri varELİF KORAPGizem Oylumlu ikiz kardeşi Tuğçe için "Kardeş olmasaydık da en yakın arkadaşım olurdu. Ama aramızda maalesef rekabet var. Aynı yaşta, aynı kategoride yarışıyoruz. Bazen birbirinize tavır alıyoruz ama hemen geçiyor" diyor. Onlar 13 yaşındaki diğer ikiz kardeşlerden çok farklı çünkü altı yıldır uğraştıkları cimnastikte birbirlerinin en büyük rakibi durumundalar.
En büyük hedeflerinin 2004 Olimpiyatları’na katılmak olduğunu söyleyen kızlardan Gizem’in ritmik jimnastikte 2001 Türkiye altıncılığı ve İstanbul birinciliği var. Gizem ayrıca Belçika’nın Verviers kentinde düzenlenen Eurogym Cup Ritmik Jimnastik Şampiyonası’nda top finallerinde beşinci oldu. 29 Ekim’de düzenlenen Türkiye Ritmik Jimnastik Şampiyonası’nda da dördüncülüğü aldı. Tuğçe’nin de okullar arasında Türkiye ve İstanbul ikincilikleri bulunuyor.
İkizler spor akademisine girmek istediklerini söylüyorlar. İlerideki hedefleri de profesyonel olarak spora devam etmek.
Ritmik jimnastikle beraber bale eğitimi de alan, voleybol, tenis oynayan, yüzme derslerine devam eden Gizem ve Tuğçe derslerini de bu temponun içine sıkıştırıyor ama ihmal etmiyorlar. Özel Hasan Tan İlköğretim Okulu 8. sınıfta okuyan Tuğçe geçen sömestr teşekkür, Gizem ise takdirname aldı. İkizler "Derslerimizdeki başarımızı biraz da spora borçluyuz. Spor bize beden ve zihin disiplini kazandırdı" diyorlar.
Haftanın altı günü toplam 25 saat antreman yapan ikizlerin, her alanda tatlı bir rekabet içinde. Spora başladıkları günler ise bugünkü kadar kolay olmadı. Örneğin Tuğçe, ritmik jimnastik sporuna başlarken çok zorlandığını, ilk antrenörü tribünleri boşaltarak serisini tek başına sergilemesini sağlayınca üzerindeki baskıyı attığını anlatıyor.
Tuğçe: "Beni odasına almaz" Gizem açık sözlü, iyi, hoşgörülü, insanlarla iyi anlaşan, kimseyi kırmayan, sevgi dolu biri. Bütün sorunlarını bana anlatır. Ben de ona anlatırım.
En çok açık sözlülüğünü seviyorum. Nerede hata yaptığını hemen söyler.
Sevmediğim özelliği, beni odasına sokmaması. Ders çalışırken gürültü yapıyormuşum.
Ben daha hırslıyım. O beni birkaç yarışmada geçti, çok sinirlendim. Hem onun adına çok mutlu oluyorum, hem de daha iyi olmadığım için hırslanıyorum. Bir süre onunla konuşmuyorum. Sonra normale dönüyorum.
Ben Gizem’i rakip olarak görüyorum.
Jimnastik yapmazsam gazetecilik yapacağım.
İkiz olmasaydık da yakın olurduk. İyi anlaşıyoruz.
Gizem insanlarla çok iyi anlaşır. Benden daha sosyal.
Bugün onun için bir şey yapabilseydim, Robbie Williams’la tanışmasını sağlardım.
Hayatı boyunca sağlıklı, mutlu ve başarılı olmasını dilerim.
Gizem: "Tuğçe biraz kıskanç" Tuğçe sevecen, uyumlu, biraz kıskanç ve çokça da hırslı biri.
Bir sır verdiğimde hep saklıyor. Bütün sorunlara çözüm arıyor, yardım ediyor bana. İmkansız da olsa bir çözüm mutlaka bulur.
En sevmediğim özelliği beni sinir etmesi. Gözlük taktığım için bazen beni kızdırıyor.
Kardeş olmasaydık da en yakın arkadaşım olurdu.
Aramızda maalesef rekabet var. Aynı yaşta, aynı kategoride yarışıyoruz. Bazen birbirimize tavır alıyoruz ama hemen geçiyor.
Genellikle aynı şeyleri seviyoruz ama o daha düzenli.
Birbirimizin dışındaki yakın arkadaşlarımız farklı.
Beslenmemize çok dikkat ediyoruz. Yağlı şeyler yerine
sebze ve meyve yiyoruz. Haftada yalnızca iki-üç kere çikolata yiyoruz. Asitli içecekler içmiyoruz. Az az yiyip çok öğün alıyoruz.
Onun, müzik grubu Five’ın üyeleriyle tanışmasını sağlamak isterdim.
Çok sağlıklı, hayatında başarılı ve mutlu olmasını dilerim.
Benim için hayatımdaki en önemli olaylardan biri Avrupa beşincisi olmam. Belçika’ya gittik ve Türkiye’yi çok zor bir yarışmada temsil ettik. Rus ekiplerini bile şaşırttık.
CUMARTESİ