Cumartesi Oyunlarla Osmanlı kültürü

Oyunlarla Osmanlı kültürü

09.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ottomanya’da Osmanlı kültüründen yola çıkan eğlenceli oyunlar ve birçok atölye çalışması var

Oyunlarla Osmanlı kültürü

Başakşehir’deki Mall of İstanbul’da açılan interaktif Osmanlı müzesi Ottomanya’da Osmanlı dönemine dair tarihi ve kültürel değerler, “eğitsel eğlence” konseptiyle tanıtılıyor, ziyaretçilere eğlenceli oyunlar ve atölye çalışmaları sunuluyor. Mall of İstanbul’un giriş katında yer alan ve her gün açık olan müze farklı bölümleriyle tarih meraklılarının gözdesi olmuş durumda. Buraya giriş ücreti bir saat için 20, iki saat için 30 lira.

Haberin Devamı

Oyunlarla Osmanlı kültürü

Flappy Hezarfen’de ekranın karşısına geçip kollarınızı çırparak Hezarfen’i uçuruyorsunuz.

Oyunlarla Osmanlı kültürü

İnteraktif sprey boyayla duvara kendi tasarımlarınızı yapabilirsiniz.


l Flappy Hezarfen: Bu alanda minyatür sanatı, tüm dünyada 50 milyon kez indirilmiş olan “Flappy Bird” oyunuyla birleştirilmiş. Oyunun tüm evreni minyatürlerden oluşuyor. Hezarfen Ahmet Çelebi’yi, Ulubatlı Hasan’ı oyunda çocuklar kendi elleriyle yönlendiriyor.
l Street hat: Ziyaretçiler burada devasa bir duvar üzerine interaktif sprey boya ile kendi tasarımlarını yansıtıyor, hazır şablonları kullanarak sanat eserleri yaratıyor.
l Super MarIo ve Kara Murat: Bu alanda gecenin karanlığında “Super Mario” müziği eşliğinde, Matrakçı Nasuh’un minyatürlerinden oluşmuş labirent şehirden çıkmaya çalışan Kara Murat’a yardım etmeniz gerekiyor.
l ebru ve resim atölyesi: Bu eğitsel atölyede ebru ve resim sanatlarının incelikleri anlatılıyor, örnekler gösteriliyor. Katılımcılar daha sonra kendi sanat eserlerini oluşturuyor.
l Mehter Hero: Tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından beğeniyle oynanan “Guitar Hero” oyunu referans alınarak tasarlanmış
bu oyunda katılımcılar geleneksel Osmanlı enstrümanlarından kös, kudüm ve davul kullanarak Mehter Takımı’nın bir parçası oluyor, ünlü eserlere eşlik ediyor.
l Yaratıcı kukla ve gölge oyunu atölyesi: Özel olarak hazırlanmış kitlerle ziyaretçiler kendi gölge oyunu karakterlerini ve kuklalarını tasarlıyor.
l İnteraktif gölge oyunu: Katılımcılar bu alanda Karagöz-Hacivat hikayelerinde başrol oynama, karakterlerle iletişim kurma ve kendi hikayelerini yaratma şansı buluyor.
l Zaman tüneli: “Digital Mapping” teknolojisiyle hazırlanan alanda ziyaretçiler Evliya Çelebi’nin ağzından “İstanbul’un
27 efsunlu sütunu” hikayesini dinliyor.