Cumartesi Şehirde “Survivor”

Şehirde “Survivor”

25.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’daki macera ve etkinlik parkları, yüksek ip parkurlarından zipline’a, ağ parkurlarından serbest atlayışa kadar sundukları birbirinden farklı aktivite alanıyla şehrin içinde doğayla iç içe bir “Survivor” deneyimi yaşamanıza olanak tanıyor

Şehirde “Survivor”

Macera yaşamak için çok uzaklara gitmenize gerek yok aslında. Metropolün içinde, İstanbul’un merkezi yerlerinde konumlanan macera ve etkinlik parklarındaki parkurlarda da şehrin ortasında, kendi “Survivor” deneyiminizi yaşamanız mümkün. Ağaçların tepesindeki ip parkurlarında ilerlerken, tırmanma duvarında ya da filelerin arasından kendinizi kurtarıp bir sonraki etaba geçmeye çalışırken, hem doğayla iç içe olmanın güzelliğini hem de adrenalinin verdiği heyecanı yaşıyorsunuz. Şehirdeki macera ve etkinlik alanlarından Uniq İstanbul’da yer alan Xtrem Aventures İstanbul’un farklı parkurlarını deneyimlemek üzere yollara düştük... Dünyanın pek çok yerinden sonra, İstanbul’da da UNIQ İstanbul’un içerisinde hizmet veren Xtrem Aventures, sekiz bin metrekarelik ormanlık alana sahip. Şehrin ortasındaki konumuna rağmen doğayla iç içe bir ortam sunan merkez, farklı parkurlarıyla adrenalin ve eğlence dolu bir gün geçirmek isteyen yetişkin ve çocuklar için bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Zorluk derecelerine göre 4 adet yüksek ip parkuruyla 1 adet 180 metrelik zipline parkuru bulunuyor mekanda. Her parkur 10-15 oyundan oluşuyor. Ve zorluk derecesine göre mavi, yeşil, kırmızı ve siyah olarak adlandırılıyor. Tüm parkurları tamamlamak istiyorsanız yaklaşık iki saatinizi buraya ayırmanız gerek, çünkü her parkur ortalama 30-45 dakikada tamamlanıyor.

Şehirde “Survivor”

2-4 metre yükseklikteki oyunları içeren yeşil parkur, yüksek ip parkurunu ilk kez deneyimleyecek olanlara uygunken, mavi parkur, oyunları 5-7 metre arası yüksekliğe taşıyor. En zor parkur olan siyahtaysa artık yerden 7 metre yüksektesiniz. Emniyet kemerli yüksek ip parkurları ile ağaçların arasında, doğayı ve kendi sınırlarını keşfederken ağaç tepesi parkurlarında da ahşap köprüler üzerinde dolaşıyorsunuz.

Haberin Devamı

En çok ilgi zipline’a

Tercihen spor kıyafetlerle gelmeniz; parkurda küpe, fular gibi aksesuarlar kullanmamanız gerekiyor. Ayrıca saçlarınız uzunsa, toplayarak giriyorsunuz aktivite alanına. Zaten giriş yapıp, kemerinizi taktıktan sonra kemerleri nasıl kullanacağınızı ve parka dair genel bilgileri anlattıkları yaklaşık 20 dakikalık bir eğitime alıyorlar sizi. Görevli elemanların sizi izlediğini ve herhangi bir durumda parkuru terk etmek istediğinizde yardımınıza gelip sizi alacaklarını bilmek iç rahatlatıcı. En çok ilgi gören parkurun zipline olması da şaşırtıcı değil. Benim de favorim, bütün parkın üzerinde 15 metreye kadar çıkabilen iki ağaç arasına gerilen çelik halat üzerinde kaydığınız zipline parkuru oldu. 10 adet zipline içeren parkta, kendine güvenenleri bekleyen en uzun zipline 180 metre uzunluğunda! Görevlilerin bu noktada önerisi, önce diğer parkurları deneyimleyip en son zipline alanına gelmeniz. Üç parçadan oluşan ve toplamı 230 metreyi bulan zipline’da hızla ilerlerken Maslak-Ayazağa bölgesi de ağaçların arasından size göz kırpıyor. Aksiyonseverlerin deneyimleyebileceği bir diğer etkinlik ise 15 metreden kendinizi boşluğa bırakabileceğiniz Quick Jump yani serbest atlayış....

Xtrem Aventures’da çocuklar da unutulmamış. 4-8 yaş grubu için 10 metre yükseklikte, koruyucu ağlarla çevrelenmiş özel bir parkur var. Ağaç evler, köprü, salıncak ve halatlardan oluşan bu alanda 20 farklı oyun onları bekliyor. Ayrıca Hobbit evleri ve 3-5 yaş grubuna özel bir de aktivite alanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Şehirde “Survivor”

Maceraseverler için diğer seçenekler

- 65 bin metrekare alanıyla Kemerburgaz’da doğanın içinde yer alan Forestanbul Macera ve Aktivite Parkı’nda 10 metre yüksekliğinde dev salıncak, 130 metrelik zipline parkuru, serbest atlama, tırmanma duvarı, 15 metre havaya sıçrayabileceğiniz insan sapanı gibi alanlarda eğlenebilirsiniz.Çocuklar için ağ parkuru haricinde paintball ve gokart da sunulan diğer aktivitelerden. Arkadaşlarıyla birlikte oryantiring gibi farklı etkinliklere katılarak doğum gününü kutlamak isteyenlerin sayısı da oldukça fazla. Bireysel katılım haricinde kurumlara da ekip içi motivasyonu geliştirecek özellikte aktiviteler organize ediliyor.

Şehirde “Survivor”

- Kartal, Aydos Ormanı’nda bulunan Highdose Park, Anadolu yakasında ağaçların arasında macera yaşamak isteyenler için bir seçenek. Yüksek ip parkuru ve zipline parkurlarının yanında doğumgünü kutlamaları için de etkinlikler sunuluyor.

Haberin Devamı

- Şile’de İncekum Mesire Alanı’nda yer alan İncekum Macerapark’ta ip parkurları haricinde paintball, ATV Safari, at binme ve okçuluğuun aralarında olduğu farklı aktiviteler için olanaklar var.