Cumartesi Sporda kıyafetler de enerjik

Sporda kıyafetler de enerjik

31.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Spor yapılan yerler sosyalleşme alanına dönüştüğünden beri spor kıyafetleri daha da önemli hale geldi. Trendlere yön veren spor koleksiyonları ise giyenin enerjisini daha da artıracak kadar renkli ve canlı

Sporda kıyafetler de enerjik

ol eşofmanlar ve eski tişörtler spor çantalarından çıkalı çok oldu. Çünkü spor salonları artık aynı zamanda birer sosyalleşme yeri. Bir bakmışsınız müdürünüz önünüzde koşuyor, bir bakmışsınız eski sevgilinizin yeni sevgilisi pilates topuyla mücadele ederken sizi izliyor. Sabahları Boğaz hattında yürüyüş yapanların birbirlerini nasıl süzdüklerinden bahsetmiyorum bile. Yani “Spor yaparken ne giymeliyim?” sorusu gitgide önem kazanıyor.

Artık herkes taytları tercih etmeye başladı
Dünyada GAP, H&M gibi hazır giyim markaları spor koleksiyonlarını gitgide genişletirken, yerli markalar da boş durmadı. Özge Ulusoy’un Codentry için hazırladığı “Different Sports” koleksiyonu, Koton Sport’un “Urban Performance” koleksiyonu ve Burcu Esmersoy’un spor markası Biondinada uygun fiyatları ve şıklıklarıyla spor tutkunlarının hayatını kolaylaştıracak gibi.
Trendlere gelince; yapılan sporun türü
ne olursa olsun, kıyafet konusunda en canlı renklerin ve iddialı desenlerin baskın olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Eşofman altlarına artık tamamen demode gözüyle bakılıyor, herkes taytları tercih ediyor. Özellikle desenli taytları üst üste giyilen rengarenk atletlerle kombinlemek çok popüler. Tabii ayakkabı, şapka, müzik kulaklığı gibi aksesuarların bile kıyafetlerinizle uyumlu olması şart.

Haberin Devamı

Sporda kıyafetler de enerjik

Özge Ulusoy’un Codentry markası için hazırladığı kıyafetlerde renkli ayrıntılar var. Burcu Esmersoy’un spor markası Biondina’da uygun fiyata şık parçalar bulabilirsiniz.

Ne dediler?

“Kumaşı önemli”
Özge Ulusoy (Manken - tasarımcı)

Spor yapmak hayatın koşuşturması içinde bizi özgür kılan aktivitelerden biri. Haftada en az üç kez spor kıyafetlerimi giyiyorum. Neden bu kıyafetler rahat ve şık olmasın diye düşünürken “Different Sports” koleksiyonu çıktı ortaya. Herkesin içinde rahat edebileceği, spor-şık kombinler hazırladık. Siyahla birlikte kullanılan neon fuşya, neon sarı ve sportif görüntüsü olan gri melanj gibi renkler yüksek enerjiyi tasarımlara yansıtıyor. Benim için spora giderken en önemli şey konforlu hissetmek ve kıyafetin kumaşı. Hava alması önemli.

“Hava aldıracak giysileri seçin”
Cihan İlacan (Eğitmen / Jatomi)

“Antrenmanda çok terlemeliyim, terlersem kilo kaybederim” düşüncesiyle kapalı ortamda kat kat eşofman giyerseniz, vücudunuz havasız kalır. Bu şekilde terlemek vücudun su oranının düşmesine ve iç ısısının artmasına, kan dolaşımı düzeninin bozulmasına sebep olur. Bu yüzden hava aldıracak, hareket özgürlüğünüzü kısıtlamayan ve teri üstünüzde tutmayan giysiler tercih edin.

Haberin Devamı

Sporda kıyafetler de enerjik

Fotoğraflardan ilham alın

Spor yaparken giydikleriniz yalnızca orada sizi görenler için değil, sosyal medyadaki takipçileriniz için de önem taşıyor. Malum, artık sağlıklı bir yaşam sürmenin en önemli göstergelerinden biri sabahları Instagram’a pilates aletine bağlanmış bir halde “günaydın” fotoğrafı koymak. Takipçileriniz ise elbette kaslarınızdan sonra ne giydiğinize bakacak. Alışverişe çıkmadan önce Miranda Kerr, Gisele Bündchen, Bar Refaeli gibi süpermodellerin paylaştığı fotoğraflardan ilham alabilirsiniz. Aman, kıyafetlere bakacağım derken kusursuz vücutlara takılıp depresyona girmeyin.

“İkinci 10 yıla hızlı giriyoruz”

Moda dünyasındaki 10’uncu yılını geçtiğimiz günlerde düzenlediği ilk haute couture defilesiyle kutlayan Gamze Saraçoğlu, koleksiyonu ve geçen
10 yılı özetledi.

Haberin Devamı

10’uncu yıl şerefine hazırladığınız hature couture koleksiyonunuzu nasıl tarif edersiniz?

Couture’de yüksek el işçiliğini sadelikle birleştirmeyi seviyorum. Vizyonlu minimal detaylara sahip ama arka planda yoğun işçiliklerin olduğu “A Plus” ürünlerin ortaya çıkması hoşuma gidiyor. Defilede de bu yüksek işçilikle sadelikten ödün vermeden kıyafetleri sergiledik.

Moda dünyasındaki 10 yılınızı en iyi anlatan beş kelime?

Duruş, istikrar, azim, deneyim, devamlılık.

Bundan 10 yıl sonra ne yapıyor olacaksınız?

Özel müşterilerime haute couture ürünler tasarlamaya devam ediyoruz. Danışmanlıklar yoğunluklarını katlayarak devam ediyor, defile yapmaya da devam edeceğim. Yani ikinci
10 yıla hızlı giriyoruz.

Kendinizle ilgili sizi en çok gururlandıran an?

Parson’s School of Design mezuniyetim, ilk defilem Flow ve 10’uncu yıl gecem.

Moda tasarımcısı olmak isteyen birine vereceğiniz en önemli tavsiyeler?

Dünyayı takipte kalmak, moda algısını besleyecek esin kaynakları bulmak, kesinlikle işin mutfağında pişmek ve farklı disiplinleri takip etmek.

Haberin Devamı

ALIŞVERİŞ

- Jabra’nın yeni spor kulaklığı Sport Rox Wireless, hareket halindeki sporcuların müziğini ve gelen aramalarını tek bir dokunuşla kontrol etmesini sağlıyor. Yağmur, darbe, kum ve toza da dayanıklı olacak şekilde tasarlanmış. 480 TL.
- Ön tabanı, tempolu koşularda daha hızlı olmak için ekstra yastıklamayla desteklenen Nike Zoom Air Elite 7 ayakkabı 298 TL.
- Koton Sports koleksiyonundaki sweatshirt rüzgar gibi koşmak isteyenler için. 40 TL.
- Lole Women tayt hem rengi hem de deseniyle dikkatleri doğrudan üzerinize çekecek. Fiyatı 195 TL.
- Aktivite ve uyku monitörü Misfit Shine, farklı ürün ve uygulamalara entregre edilerek spora gidenleri motive ediyor. Zarif görünümü de cabası. 349 TL.

KISA KISA

Kalpten gelen tasarımlar
İstanbul Modern Mağaza’nın sanat ve tasarım konsepti çerçevesinde
ayda bir, cumartesi günü düzenlediği Tasarım Buluşmaları’nın bu ayki konuğu Leyla Taranto. 2006’dan beri kendi markası Toz Design için mücevher ve obje tasarlayan Taranto, 14 Şubat’a denk gelen etkinlik sebebiyle, kalp formlu takılarıyla tasarım severlerle buluşacak ve fiyatlarda o güne özel olarak yüzde 10 indirim uygulanacak. Sevgililer Günü hediyesi arayanlara duyurulur.