Dünya 14 yaşında katliam yaptı! Acımasız çocuk kartel: El Chapito

14 yaşında katliam yaptı! Acımasız çocuk kartel: El Chapito

17.03.2023 - 11:21 | Son Güncellenme:

Meksika'da 14 yaşındaki bir çocuğun yaptıkları ülkede infial yarattı. ABD'li turistlerin kaçırılıp öldürülmesinden hemen sonra ortaya çıkan gelişme kan dondurdu.

14 yaşında katliam yaptı Acımasız çocuk kartel: El Chapito

Sık sık kartellerin yaptıkları dehşetle gündeme gelen Meksika'da yine benzer bir gelişme yaşandı. Söz konusu olay dünyada gündem oldu.

Haberin Devamı

14 yaşında olan ve Ocak ayından beri aranan 'El Chapito' lakaplı çocuk ekipler tarafından yakalandı. 'Küçük Chapo' olarak tercüme edilen 'El Chapito' takma adı, uyuşturucu lordu olan Joaquin 'El Chapo' Guzman'a bir gönderme niteliği taşıyor.

KATLİAM YAPTI

Çocuğun tutuklanma nedeni ise bir hayli ilginç. Henüz 14 yaşında olmasına rağmen 8 kişiyi öldüren ve uyuşturuların sevkiyatında rol alan 'El Chapito'nun' son olarak bir aileyi öldürdüğü yetkililer tarafından açıklandı. Saldırıda ayrıca beş yetişkin ve iki çocuk yaralandı Ailenin o sırada bir doğum gününü kutladığına tahmin ediliyordu.

Katliamın nedeni henüz açıklanmadı, ancak yeterli paranın verildiği durumlarda Meksika'da cinayet işlenmesi ülkenin olağan akışına aykırı bir şey değil.

Haberin Devamı

14 yaşında katliam yaptı Acımasız çocuk kartel: El Chapito

ZAMANLAMA ÇOK MANİDAR

Olayın ortaya çıkmasının zamanı ise çok manidar. Haber, Körfez Kartelinin kaçırılan dört Amerikalı turistten ikisini öldürdüğü için özür dilemeye zorlanmasından birkaç gün sonra geldi.

Söz konusu gelişmede ABD'lileri öldürenler elleri ters bir şekilde kelepçelenmiş olarak yetkililere teslim edildi. AP'nin aktardığına göre kartelin önde gelen yetkilileri teslim ettikleri üyelerle birlikte bir de mektup bıraktı.

14 yaşında katliam yaptı Acımasız çocuk kartel: El Chapito

SUÇU SCORPİONS'A ATTILAR

Yaşananları kartelin 'Scorpions'a isimli takımının işlediği belirtilen mektupta, saldırganların "kendi kararları ve disiplinsizlikleri doğrultusunda hareket ettikleri" iddia edildi.