Dünya Alman basını yazdı! İHA'lar Putin'e suikast yapmak için havalandı

Alman basını yazdı! İHA'lar Putin'e suikast yapmak için havalandı

27.04.2023 - 16:38 | Son Güncellenme:

Alman basını Ukrayna'nın İHA'larla Rus lider Putin'e suikast düzenlediğini yazdı. Bild'e göre Putin o sırada programı kapsamında bir sanayi bölgesini ziyaret ediyordu.

Alman basını yazdı İHAlar Putine suikast yapmak için havalandı

428 gündür devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgali bütün kaosuyla sürüyor. Son günlerde bölgede çatışmalar oldukça şiddetlendi. Ukrayna ordusu ise kritik bölge olan Dinyeper Nehri'nin karşı tarafına geçti.

Haberin Devamı

Rus ordusu ise olası bir Kırım savaşına hazırlanıyor. Bu bağlamda bölgeye yığınak yapan Ruslar Kırım'ın kıyı bölgelerini anti-tank mayını ve çeşitli tuzaklarla donattı. Analistler Mayıs ayı bitmeden Ukraynalı askerlerin Kırım'a bir saldırı başlatacağını düşünüyor.

ALMAN BASINI YAZDI

Gün içerisinde Bild gazetesi çok konuşulacak bir habere imza attı. Bild'e göre Ukrayna kuvvetleri 17 kilogram C4 plastik patlayıcı yüklü UJ-22 insansız hava aracını Pazar günü Ukrayna'dan, Putin'in ziyaret edeceği Moskova yakınlarındaki yeni inşa edilen bir sanayi bölgesine doğru fırlattı.

Söz konusu bölgenin Ukrayna sınırına uzaklığı ise 60 mil yani yaklaşık 100 kilometre. Haberin devamında bu saldırının başarısız olduğu iddia edilerek Ukraynalı aktivist Yuriy Romanenko'nun konuyla ilgili bir tweet'ine atıfta bulundu.

Haberin Devamı

Alman basını yazdı İHAlar Putine suikast yapmak için havalandı

DİKKAT ÇEKEN TWEET

Bild'in alıntıladığı bir tweet'te Romanenko, 'Putin'e yaklaşıyoruz. Moskova'ya uçan ama patlamayan insansız hava aracıyla ilgili haberi herkes gördü mü?' ifadelerini kullandı.

Kiev istihbarat servisleriyle yakın bağları olduğunu iddia eden Romanenko, Ukrayna gizli servis ajanlarının Putin'in sanayi bölgesine yaptığı açık gezi hakkında 'bilgi' aldıklarını ve Rus lidere suikast girişiminde bulunmak için ölümcül insansız hava aracını fırlatmaya karar verdiklerini iddia etti.

Alman basını yazdı İHAlar Putine suikast yapmak için havalandı

'PUTİN'E ATILAN BİR TOKATTIR'

Kiev, Bild'de ortaya atılan iddialar hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ukraynalı bir askeri uzman Sergej Sumlenny Bild gazetesine yaptığı açıklamada konuyla ilgili şunları söyledi:

'Kamikaze insansız hava aracıyla Rus devlet başkanına hassas bir saldırının neredeyse imkansız olduğu açık. Fakat böyle bir insansız hava aracının Putin'in kalmayı planladığı bir yere ulaşacak olması ona bir tokattır'

RUS LİDERİN GÜVENLİK TAKINTISI

Öte yandan Ukrayna savaşı nedeniyle ülkeden kaçan bir Rus istihbarat yetkilisi, bu ayın başlarında yaptığı açıklamada Putin'in kendi güvenliği konusunda paranoyak olduğunu belirtmiş ve internet, telefon ve uçak kullanmadığını hatta yer yer kendisi yerine gideceği yerlere dublörlerini gönderdiğini öne sürmüştü.