Dünya Alman basınının gündemindeki Hayalet Türk: Batının hesapları tutmadı!

Alman basınının gündemindeki Hayalet Türk: Batının hesapları tutmadı!

29.12.2023 - 15:34 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği Anka-3 isimli insansız savaş uçağı dünya medyasında ses getirdi. Alman basını ise Anka-3 hakkındaki batının yaptığı tahminlerin tutmadığını belirtti.

TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA-3 insansız savaş uçağı dün sabah saatlerinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) tarafından geliştirilen insansız savaş uçağı ANKA III'ün ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiğini bildirdi. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "TUSAŞ tarafından geliştirilen insansız savaş uçağımız ANKA III, bugün ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. İnşallah uçağımız, sahip olduğu gelişmiş teknolojilerle, tasarımıyla ve özellikleriyle ülkemizin savunmasına çok güçlü bir katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Alman basınının gündemindeki Hayalet Türk: Batının hesapları tutmadı

ANKA-3 HANGİ ÖZELLİKLERE SAHİP?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerinde geliştirilen insansız hava araçlarının üçüncüsü olma özelliğini taşıyor. Kuyruksuz yapısı sayesinde radarda daha az görünür bir insansız hava aracı sistemi olma özelliğini taşıyor. Kuyruksuz yapısı sayesinde radarda daha az görünür bir insansız hava aracı sistemi olma özelliğini taşıyor. Öncekinden farklı olarak jet motoru taşıdığı için daha hızlı olması ve daha uzun mesafelere ulaşması özelliklerini üzerinde barındıracak.

DÜNYADA SES GETİRDİ

BloombergBNN'de yer alan haberde Türkiye'nin Anka-3'ü çok gizli bir şekilde geliştirdiği hatırlatıldı ve uçağın Baykar şirketinin diğer projelerini tamamladığı belirtildi. Haberde TB2'ye de değinen internet sitesi silahlı İHA'nın hem Ukrayna hem de Azerbaycan-Ermenistan savaşlarında övgü topladığını yazdı.

Haberin Devamı

Alman basınının gündemindeki Hayalet Türk: Batının hesapları tutmadı

"BATININ HESAPLARI TUTMADI"

Alman Welt dergisi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birkaç yıl önce çalışmalarının hızlandırılmasını istediği Anka-3'ün teknolojik açıdan başarılı olduğunu yazdı. Welt ayrıca batının Anka-3 hakkındaki hesaplarının tutmadığını uçağın özellik olarak beklenenden çok daha iyi bir seviyede olduğunu bildirdi.

Defence Industry ise gizli bir "uçan kanat" ve kuyruksuz bir yapı ile tasarlanan ANKA-3'ün benzersiz yapısının radarda tespit edilmesini zorlaştırdığını okuyucularına sundu.

Alman basınının gündemindeki Hayalet Türk: Batının hesapları tutmadı

"EŞSİZ BİR KARIŞIM"

Drive tarafından yapılan analizde ise Anka-3'ün özelliklerinin her ne kadar basına yansıdığı bildirilse de gizli özelliklerinin de olduğu öne sürüldü. Drive ayrıca insansız uçağın Türk Hava Kuvvetleri'ne Bayraktar TB2 ile eşsiz bir karışım sunacağını yazdı. Türkiye'nin yerli savaş uçağı TF-X de geliştirdiğini hatırlatan internet sitesi süpersonik uçağın listedeki en iddialı model olduğunu aktardı.