Dünya Amerikan rüyası için yüzme dersi

Amerikan rüyası için yüzme dersi

13.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’ye ulaşmaya çalışırken Rio Grande nehrinde ölümle burun buruna gelen kaçak göçmenlere ücretsiz yüzme kursu açıldı.

Amerikan rüyası için yüzme dersi

Nikaragua’nın Esteli kentinde ABD’ye yasa dışı yollarla gitmek isteyen göçmenler için yüzme kursu açıldı. Yüzme eğitmeni Mario Venerio, mart ayında Rio Grande nehrinde 4 Nikaragualı kadının boğulduğunu öğrenince ücretsiz yüzme dersi vermeye karar verdi. Kursu radyo ve sosyal medya aracılığıyla duyuran Venerio’nun derslerine yaklaşık 20 kişi katılıyor. Venerio’nun öğrencilerinin çoğuysa bekar anneler, işsizler ya da açlık sınırının altında maaş alan kişilerden oluşuyor. Nikaragua'daki bir eğlence merkezinin havuzunda verilen dersler, temel hayatta kalma becerileri ve ilk yardımı içeriyor. 

Haberin Devamı

Yapay dalgalar

AFP’ye konuşan Darling Molina “16 yaşındaki kızım ve ben yüzme bilmiyorduk ve dersler bize cesaret verdi” dedi. Ocak 2021 ile Şubat 2022 arasında ABD sınırında 112 bin Nikaragualı tutuklandı. 2021'in şubat ayında 706 olan sayı bu yıl 13.295'e yükseldi.

Tehlikelerle dolu 3 bin kilometre

ABD’ye gidebilmek için 3 bin kilometrelik yolu göze alan göçmenler kamyonların kasalarına saklanarak Meksika’ya götürülürken kaçakçılardan kötü muamele görüyor. Hatta suç çeteleri tarafından kaçırılabiliyor.