Dünya Arjantin'de otobüs şoförleri yerel güvenlik bakanını dövdü

Arjantin'de otobüs şoförleri yerel güvenlik bakanını dövdü

04.04.2023 - 11:52 | Son Güncellenme:

Bir şoförün silahlı saldırıda ölmesiyle protestolar tetiklendi, otoyol kapatan öfkeli kalabalık Buenos Aires Güvenlik Bakanı'na kameralar önünde saldırdı.

Arjantinde otobüs şoförleri yerel güvenlik bakanını dövdü

Güney Amerika ülkesi Arjantin'nde başkent Buenos Aires bölgesinin güvenlik bakanı, greve giden otobüs şoförleri tarafından dövüldü. Başkentin dışındaki La Matanza bir grup otobüs şoförü, mesai arkadaşlarının ölümünü protesto için sokaktaydı.

Haberin Devamı

65 yaşındaki otobüs şoförü Daniel Barrientos, Pazartesi gününün erken saatlerinde araçtaki yolcuları soymaya çalışan iki kişi tarafından vuruldu. Barrientos'un ölümü, banliyöleriyle birlikte 15 milyondan fazla insanın yaşadığı Buenos Aires'teki protestoları tetikledi.

Kurbanın meslektaşları La Matanza'daki protestoda otoyolu kapattı ve otobüs şoförlerinin güvenliği için daha sıkı önlemler talep etti. Bu sırada, Buenos Aires Güvenlik Bakanı Sergio Berni helikopterle olay yerine ulaştı.

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

Yerel güvenlik bakanı kalabalığa yaklaşırken, hakaret sesleri yükseldi. Berni göstericilere şoförü öldüren suçluların çoktan yakalandığını söyledi ancak bu öfkeyi yatıştırmaya yetmedi.

Bir anda saldırıya geçen otobüs şoförleri, Buenos Aires Güvenlik Bakanı Berni'yi dövdü ve tekmeledi. Yanı sıra, 61 yaşındaki bakan taş yağmuruna tutuldu.

Haberin Devamı

Associated Press (AP) haber ajansı, saldırı öncesinde protestocular 'Yalancı' diye bağırırken bakanın "Sonuçlarıyla yüzleşmek için buradayım" dediğini belirtiyor.

Berni'nin saldırıya uğradığı görüntüler yerel televizyon tarafından canlı olarak ekrana getirilirken, polisler bir duvarın dibinde yere düşen bakanı korumak için uğraş verdi.

Bazı göstericiler de saldırıyı önlemeyi denedi, polisler bakanı güçlükle kalabalıktan uzaklaştırdı. Uluslararası haber ajansı AFP ise, Sergio Berni'nin yüzünün kan içinde kaldığı fotoğrafları servis etti.

Polislerin kurtardığı yerel güvenlik bakanı hastaneye taşınırken, çatışmada sekiz güvenlik görevlisi ve üç otobüs şoförü de yaralandı.

Hastanede gazetecilere konuşan 'Süper Berni' lakaplı bakan, kafatası ve elmacık kemiğinde çatlaklar olduğunu söyledi. Doktorların ameliyat kararı alabileceğini de eledi.