Dünya Ayrılığa karşı aşk hapı yolda!

Ayrılığa karşı aşk hapı yolda!

10.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bilim insanı Anna Machin, aşık olunduğunda beyinde salgılanan kimyasalları içeren ilaçların 3 ila 5 yıl içinde piyasaya çıkacağını, bu hapların evliliklerde ayrılığı önlemeye yardımcı olabileceğini söyledi

Ayrılığa karşı aşk hapı yolda

İngiltere’de Oxford Üniversitesi’nden evrimsel antropolog Dr Anna Machin, başarısız evlilikleri kurtarmaya yardımcı olabilecek yeni bir ilacın 3 ila 5 yıl içinde piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Cheltenham Bilim Festivali’nde konuşan Machin, beyinde kişinin sevgiyi hissetmesini sağlayan dopamin, serotonin, beta endorfin ve oksitosin adlı 4 kimyasalın bulunduğunu belirterek, “aşkı bulma yeteneğini geliştirmek veya ilişkiler zorlaştığında aşık kalma olasılığını artırmak” için bu kimyasalların ilaç olarak kişiye verilebileceğini söyledi.

Telegraph’ın haberine göre Machin, “Aşkla ilgili araştırmalar ticari olarak sınırlardan biri çünkü aşk ilaçlarını bulursanız ne kadar para kazanacağınızı hayal edebiliyor musunuz?” dedi. Ancak tüm etik sorulara rağmen aşk ilaçlarına ilişkin araştırmalar bulunduğunu ve olası bir ilacın ufukta göründüğünü belirten Machin, “Aşk ilaçları 3 ila 5 yıl içinde bulunabilir. Halihazırda oksitosin ticari şirketler arasında popüler ve bu kimyasal insanların dışarı çıkarken daha özgüvenli olmalarına veya aşık olmalarına yardımcı olabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Aşk bir uyuşturucu!

“Neden Seviyoruz: En Yakın İlişkilerimizin Arkasındaki Yeni Bilim” adlı kitabın yazarı olan Dr Anna Machin, terk edilen kişinin kötü hissetmesinin ardında “bağımlılık” olduğunu söyledi. Bir kişi aşık olduğunda beyninde onu mutlu eden kimyasalların arttığını ancak terk edildiğindeyse bu maddelerin seviyelerinin düştüğünü ifade eden Machin, “Beta endorfin (aşık olunduğunda artan kimyasal) bir uyuşturucu maddedir. Vücudunuz tarafından üretilir ve tıpkı eroin gibi bağımlılık yapar. Aslında terk edildiğinizde kendinizi kötü hissetmenizin nedeni bu. Çünkü ‘uyuşturucu maddenin’ yoksunluğunu yaşıyorsunuz” dedi.